Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Cartea funciara. Jurisprudenta comentata si reglementarea din noul Cod civil

Code: 978-606-522-913-6 | Rating: Rating: 10
Descriere

 

Culegerea de fata cuprinde spete din domeniul publicitatii imobiliare, majoritatea nepublicate pana in prezent, solutionate de instantele judecatoresti din intreaga tara si relevante sub aspectul diversitatii problemelor de drept ridicate. Hotararile judecatoresti se succed in mod corespunzator dispozitiilor legale incidente, fiind grupate in functie de principiile cartilor funciare, tipul inscrierilor, actiunile de carte funciara si procedura de inscriere, astfel incat persoana interesata va putea identifica in mod facil problema de drept cautata.
 
De asemenea, parcurgerea continutului se realizeaza cu usurinta, indicandu-se pe scurt obiectul cazului analizat si incadrarea sa juridica, dupa care urmeaza speta propriu-zisa, care pastreaza elemente esentiale si suficiente pentru ca cititorul sa poata realiza propriul rationament si sa poata verifica prin filtrul propriei gandiri legalitatea si temeinicia solutiei adoptate. In final, autorul a inteles sa prezinte punctul sau de vedere cu privire la fiecare hotarare judecatoreasca, in cadrul unor note aprobative sau critice, dupa caz, subliniind, totodata, solutia justificata in raport de dispozitiile actuale in vigoare, cuprinse in noul Cod civil si Legea nr. 7/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv cele aduse prin Legea nr. 133/2012 si Legea nr. 219/2012. 

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-522-913-6
Titlul cartii: Cartea funciara. Jurisprudenta comentata si reglementarea din noul Cod civil
Autor (i):: Mihaela Mineran
Publicat de: Editura Hamangiu
Colectia: Jurisprudenta
Data aparitiei: 2013
Formatul: A5, Mod de legare: Brosat
Numar de pagini: 336
Price: 38.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 

Prin intrarea în vigoare a  Legii nr. 7/1996 s-au pus bazele juridice ale unui sistem real şi unic de publicitate imobiliară pentru întreaga ţară, menit să înlocuiască alte sisteme de publicitate imobiliară aplicabile în dreptul românesc.
 
După cum însă s-a remarcat , noua Iege creează doar premisele juridice normative pentru ca România să ajungă la stadiul european de a avea un cadastru naţional şi cărţi funciare în întreaga ţară, întrucât întocmirea cadastrului şi a noilor cărţi funciare este o chestiune de durată care depinde de alocarea resurselor necesare de ordin financiar, tehnic şi uman pentru efectuarea şi finalizarea lucrărilor cadastrale. Ulterior, pe baza documentelor cadastrale, birourile de carte funciară întocmesc cărţile funciare şi celelalte documente de carte funciară, deoarece fără măsurători şi evidenţele cadastrale necesare nu se poate trece la un sistem real de publicitate imobiliară.
 

ISBN: 978-606-522-913-6
Titlul cartii: Cartea funciara. Jurisprudenta comentata si reglementarea din noul Cod civil
Autor (i):: Mihaela Mineran
Publicat de: Editura Hamangiu
Colectia: Jurisprudenta
Data aparitiei: 2013
Formatul: A5, Mod de legare: Brosat
Numar de pagini: 336

by Despre Legea nr. 7/1996, 02 Feb 2013

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 7/1996 s-au pus bazele juridice ale unui sistem real şi unic de publicitate imobiliară pentru întreaga ţară, menit să înlocuiască alte sisteme de publicitate imobiliară aplicabile în dreptul românesc. După cum însă s-a remarcat , noua Iege creează doar premisele juridice normative pentru ca România să ajungă la stadiul european de a avea un cadastru naţional şi cărţi funciare în întreaga ţară, întrucât întocmirea cadastrului şi a noilor cărţi funciare este o chestiune de durată care depinde de alocarea resurselor necesare de ordin financiar, tehnic şi uman pentru efectuarea şi finalizarea lucrărilor cadastrale. Ulterior, pe baza documentelor cadastrale, birourile de carte funciară întocmesc cărţile funciare şi celelalte documente de carte funciară, deoarece fără măsurători şi evidenţele cadastrale necesare nu se poate trece la un sistem real de publicitate imobiliară.