Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Managementul producerii laptelui de calitate

Code: 978-973-7725-88-2 | Rating: Rating: 10
Descriere

In sinteza, lucrarea de faţă prezintă o documentată şi pragmatică tematică privind managementul tehnic: sisteme, tehnologii, metode şi procedee de obţinere a unei cantităţi de lapte cât mai mare, de clitate superioară şi ecoomică.

De asemenea, în lucrare sunt cuprinse date interesante privind: tratarea primară, recepţia, colectarea şi transportul laptelui. Se prezintă proprietăţile senzoriale, fizico-chimice şi microbiiologice normale ale laptelui, defectele, falsificările şi contaminarea laptelui, managementul obţinerii laptelui de calitate superioară prin sisteme moderne. Astfel, producătorii vor furniza lapte cât mai mult, de calitate, iar procesatorii vor obţine produse lactate mai multe şi de calitate superioară.

Detalii tehnice

ISBN: 978-973-7725-88-2
Titlul cartii: Managementul producerii laptelui de calitate
Autor (i):: Gheorghe Georgescu, Gheorghe Marginean, Nela Caragea
Colectia: Siguranta alimentara
Data aparitiei: 2011
Formatul: Academic, Coperta cartonata, Interior cusut
Numar de pagini: 336
Price: 60.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 

CUPRINS
 
 
Introducere // pag. 7
 
Capitolul 1. Managementul tehnic şi igienic privind mulsul raţional al vacilor de lapte // pag. 11
1.1. Bazele morfo-structurale şi fiziologice privind secreţia şi ejecţia laptelui //pag. 11
1.2. Sisteme, tehnici, tehnologii şi principii privind mulsul raţional //pag. 22
1.3. Mulsul raţional şi igienic al vacilor de lapte //pag. 64
Bibliografie selectivă //pag. 71
 
Capitolul 2. Tratarea primară, recepţia, livrarea, colectarea şi transportul laptelui crud integral de vacă //pag. 73
2.1. Tratarea primară a laptelui crud //pag. 74
2.2. Recepţionarea, livrarea, colectarea şi transportul laptelui crud integral  //pag. 101
2.3. Transportul şi recepţia laptelui crud integral la procesator  //pag. 109
Bibliografie selectivă  //pag. 117
 
Capitolul 3. Microorganismele din laptele de vacă, sursele de contaminare/poluare şi mijloace de prevenire  //pag. 119
3.1. Microorganismele din lapte, sursele de contaminare şi mijloacele de prevenire  //pag. 119
3.2. Poluarea laptelui de vacă //pag. 132
3.3. Măsuri de prevenire ale poluării laptelui de vacă //pag. 141
Bibliografie selectivă //pag. 145
 
Capitolul 4. Proprietăţile, defectele şi falsificările laptelui crud integral de vacă  //pag. 147
4.1. Proprietăţile senzoriale şi fizice normale ale laptelui crud integral de vacă  //pag. 147
4.2. Proprietăţile chimice ale laptelui crud integral de vacă şi evaluarea lor  //pag. 156
4.3. Defectele şi falsificările laptelui crud integral de vacă  //pag. 173
Bibliografie selectivă //pag. 186
 
Capitolul 5. Managementul calităţii laptelui destinat procesării //pag. 189
5.1. Sisteme de management privind asigurarea calităţii laptelui  //pag. 189
5.2. Ghid de bune practici de lucru în producerea şi procesarea laptelui //pag. 201
5.3. Proiectarea unor măsuri privind implementarea sistemului de management al siguranţei laptelui şi produselor lactate //pag. 212
Bibliografie selectivă //pag. 243
 
Capitolul 6. Pasteurizarea şi efectele asupra calităţii laptelui //pag. 245
6.1. Concept, obiective şi procedee de pasteurizare a laptelui  //pag. 245
6.2. Tehnica şi controlul pasteurizării laptelui  //pag. 249
6.3. Efectele pasteurizării asupra proprietăţilor laptelui //pag. 271
Bibliografie selectivă //pag. 293
 
Capitolul 7. Sterilizarea şi efectele asupra calităţii laptelui //pag. 295
7.1. Concept, obiective şi procedee de sterilizare a laptelui //pag. 295
7.2. Tehnica şi controlul sterilizării laptelui //pag. 303
7.3. Efectele sterilizării asupra proprietăţilor laptelui //pag. 330
Bibliografie selectivă  //pag. 335
 
ISBN: 978-973-7725-88-2
Titlul cartii: Managementul producerii laptelui de calitate
Autor (i):: Gheorghe Georgescu, Gheorghe Marginean, Nela Caragea
Colectia: Siguranta alimentara
Data aparitiei: 2011
Formatul: Academic, Coperta cartonata, Interior cusut
Numar de pagini: 336

by Administrator librarie, 07 Mar 2013

Laptele constituie un aliment natural complet, foarte uşor asimilabil de organism şi de neînlocuit în hrana omului. Astfel, laptele este indispensabil în alimentaţia copiilor, bătrânilor, femeilor gravide sau care alăptează şi lucrătorilor care muncesc în medii toxice (industriei chimice şi minieră, precum şi în tipografii), întrucât are însuşirea de a fixa şi face inofensive substanţele toxice pătrunse în organism, care sunt eliminate.