Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Cultura radacinoaselor | Carte de Victor Popescu, Florina Uleanu

Code: 9786066490191 | Rating: Rating: 10
Descriere

 

Din aceasta grupa fac parte multe plante legumicole cu agrotehnica asemanatoare, incadrate in mai multe familii botanice: Fam. Umbelliferae: morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina; Fam. Chenopodiaceae: sfecla rosie; Fam. Cruciferae: ridichile, napul comestibil; Fam. Asteraceae: scortonera si barba caprei; Fam. Malvaceae: batat.

Detalii tehnice

ISBN: 9786066490191
Titlul cartii: Cultura radacinoaselor
Autor (i):: Victor Popescu, Florina Uleanu
Data aparitiei: 2013
Formatul: A5
Numar de pagini: 108
Price: 10.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 

CUPRINS
 
LEGUMELE PENTRU RĂDĂCINI 
 
I. MORCOVUL
 
Originea şi aria de răspândire 
Importanţa alimentară şi economică 
Recomandări terapeutice 
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice 
Soiuri 
Tehnologia culturii 
Producerea seminţelor 
 
2. PĂTRUNJELUL PENTRU RĂDĂCINI 
 
Originea şi aria de răspândire 
Importanţa alimentară şi economică 
Recomandări terapeutice | 
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia 
Exigenţe ecologice 
Soiuri 
Tehnologia culturii 
 
3. PĂSTÂRNACUL. 
 
Originea şi aria de raspândire
Importanţa alimentară şi economică 
Recomandări terapeutice 
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice 
Soiuri
Tehnologia culturii 
Producerea seminţelor
 
4. ŢELINA PENTRU RĂDĂCINI 
 
Originea şi aria de răspândire 
Importanţa alimentară şi economică
Recomandări terapeutice 
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice 
Soiuri 
Tehnologia culturii 
Producerea seminţelor 
 
5. SFECLA ROŞIE
 
Originea şi aria de răspândire 
Importanţa alimentară şi economică 
Recomandări terapeutice 
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia 
Exigente ecologice 
Soiuri 
Tehnologia culturii 
Producerea seminţelor 
 
6. RIDICHIILE 
 
Originea şi aria de răspândire
Importanţa alimentară şi economică 
Recomandări terapeutice 
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia 
Exigenţe ecologice 
Soiuri 
Tehnologia culturii 
Producerea seminţelor 
 
7. SCORŢONERA 
 
Originea şi aria de răspândire 
Importanţa alimentară şi economică 
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice 
Tehnologia culturii 
 
8. BATATUL 
 
Origine şi răspândire 
Importanţa alimentară şi economică 
Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
Exigenţe ecologice 
Soiuri 
Tehnologia culturii
 
9. BARBA CAPREI
 
10. BROJBA 
 
Origine şi raspândire 
Importanţa culturii 
Particularităţi botanice 
Exigenţe ecologice 
Soiuri 
Tehnologia de cultură
 
11. NAPUL COMESTIBIL 
 
Origine şi răspândire
Importanţa culturii 
Recomandări terapeutice 
Caractere botanice şi biologice
Exigenţe ecologice 
Tehnologia culturii 
Producerea seminţelor
 
12. HREANUL 
 
Origine şi arie de răspîndire 
Importanţă alimentară şi economică 
Recomandări terapeutice 
Particularităţi botanice şi biologia în relatie cu tehnologia
Exigenţe ecologice 
Soiuri cultivate 
Tehnologia culturii hreanului 
 
Bibliografie 
ISBN: 9786066490191
Titlul cartii: Cultura radacinoaselor
Autor (i):: Victor Popescu, Florina Uleanu
Data aparitiei: 2013
Formatul: A5
Numar de pagini: 108

by Administrator librarie, 25 Mar 2013

Culturile se înfiinţează primăvara, iar unele dintre ele (pătrunjel, păstârnac) pot fi înfiinţate chiar din toamnă, având cerinţe scăzute faţă de temperatură; Nu suportă îngrăşăminte organice nedescompuse aplicate in anul culturii, cu excepţia ţelinei şi batatului.