Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Creditul ipotecar | Carte de: Peligrad Vlad

Code: 978-606-180-029-2 | Rating: Rating: 10
Descriere

Ţinând cont că începând cu 1 octombrie 2011 a intrat în vigoare un nou Cod civil al României, prezentul volum analizează şi dispoziţiile relevante ale Noului Cod pentru tema abordată.

 

Cartea are o strutură desfăşurată pe parcursul a trei titluri, dedicate creditului ipotecar, finanţatorilor acestui credit pe piaţa primară şi, respectiv, pieţei secundare (securitizarea şi obligaţiile ipotecare), urmate de un titlu cuprinzând unele propuneri de lege ferenda, incluzând regimul juridic al creditului ipotecar şi al ipotecii, organizarea şi funcţionarea pieţei primare a creditului ipotecar şi instrumentele financiare ce pot fi utilizate pe piaţa secundară a acestui credit.

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-180-029-2
Titlul cartii: Creditul ipotecar
Autor | Autori: Peligrad Vlad
Publicat de: Editura C.H. Beck
Colectia: Praxis
Data aparitiei: 14 Aug 2012
Formatul: A5
Numar de pagini: 640
Price: 64.90 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 

Scrisă la un ridicat nivel ştiinţific, într-o sistematizare adecvată şi plină de conţinut, cu argumente convingătoare, inclusiv de drept comparat, autorul reuşeşte o lucrare – iniţial o teză de doctorat – cu caracter monografic asupra problematicii finanţării şi finanţatorilor pieţei creditului ipotecar. Cercetarea nu se rezumă însă doar la „fotografierea” organizării, a relaţiilor dintre participanţi şi a problemelor pe care le ridică subiectul, ci pătrunde în adâncime, cu expunerea curajoasă a punctelor de vedere personale în chestiuni controversate, în care argumentele de logică juridică şi de drept comparat sunt utilizate cu îndemânare şi rafinament. Nu mai puţin, autorul exprimă numeroase puncte de vedere originale.
 
Cercetarea s-a finalizat cu numeroase şi importante propuneri de lege ferenda referitoare la cadrul juridic al pieţei secundare a creditului ipotecar, ceea ce denotă nu numai o cunoaştere profundă a subiectului, ci şi sesizarea neîmplinirilor din reglementările în vigoare şi a ceea ce este necesar de completat sau modificat pentru ca instituţiile respective să funcţioneze (de exemplu securitizarea şi obligaţiunile ipotecare) sau să funcţioneze mai bine, şi un grad ridicat de spirit practic din partea autorului.
 
 
 

 
ISBN: 978-606-180-029-2
Titlul cartii: Creditul ipotecar
Autor | Autori: Peligrad Vlad
Publicat de: Editura C.H. Beck
Colectia: Praxis
Data aparitiei: 14 Aug 2012
Formatul: A5
Numar de pagini: 640

by Administrator Librarie LexMag.ro, 14 Sep 2012

Lucrarea are la bază o bogată documentare legislativă, doctrinară şi jurisprudenţială, română şi străină (mai ales din SUA, Germania, Franţa şi Olanda), precum şi reglementări sau proiecte din UE. De altfel, simpla parcurgere a listei bibliografice de la finele lucrării impresionează.

by Prof. univ. dr. Victor Babiuc, 14 Sep 2012

Suntem în prezenţa unei lucrări valoroase, de interes atât pentru practicienii mediului de afaceri, cât şi ai mediului didactic şi ai cercetării ştiinţifice, care umple un gol resimţit imperios în literatura juridică românească.