Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Tratat de procedura penala. Partea generala, 2013 | Autor: Ion Neagu

Code: 978-606-673-075-4 | Rating: Rating: 10
Descriere

EXTRAS:

§ 1. Definitia procesului penal

Împotriva celor care savârsesc infractiuni, statul, prin intermediul organelor sale specializate, intervine pentru a-i sanctiona, reeduca si reda societii.

Reactia societatii fata de cei ce intra în conflict cu legea penala nu este arbitrara, ci, dimpotriva, chibzuita, amplu reglementata prin dispoziiile legii. De aceea, între savârsirea infractiunii si aplicarea unei sanctiuni penale autorului ei se situeaza procesul penal ca activitate organizata în vederea adoptarii unei solutii corespunzatoare datelor concrete ale fiecarei cauze penale.

Descoperirea infractiunilor, identificarea si prinderea infractorilor, strângerea si administrarea probelor, tragerea la raspundere penala se constituie într-o activitate complex desfasurata de catre organele specializate ale statului.

La înfaptuirea justitiei penale participas i persoanele care au drepturi si obligaiti ce decurg din savârirea infractiunii, persoane care poarta denumirea de parti, precum si alte persoane care, potrivit legii, sunt chemate la rezolvarea cauzelor penale.

Fata de cele artate mai sus, definim procesul penal ca fiind activitatea reglementata de lege, desfurat de organele competente, cu participarea partilor si a altor persoane, în scopul constatarii la timp si în mod complet a faptelor ce constituie infractiuni, astfel ca orice persoana care a savârsit o infractune sa fie pedepsita potrivit vinovatiei sale si nicio persoana nevinovata sa nu fie trasa la raspundere penal.

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-673-075-4
Titlul cartii: Tratat de procedura penala. Partea generala, 2013
Autor (i):: Ion Neagu
Autor | Autori: Ion Neagu
Publicat de: Universul Juridic
Colectia: TRATATE
Data aparitiei: 5 Aprilie 2013
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 724
Price: 129.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

EXTRAS:

CUPRINS:

ISBN: 978-606-673-075-4
Titlul cartii: Tratat de procedura penala. Partea generala, 2013
Autor (i):: Ion Neagu
Autor | Autori: Ion Neagu
Publicat de: Universul Juridic
Colectia: TRATATE
Data aparitiei: 5 Aprilie 2013
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 724

by Admin 2013, 23 Apr 2013

In elaborarea lucrarii a fost folosit materialul legislativ, jurisprudential si documentar existent la data de 1 martie 2013. Astfel, au fost avute in vedere dispozitiile Legii nr. 202 din 25 octombrie 2010, ale Legii nr. 28 din 16 martie 2012 si ale Legii nr. 2 din 1 februarie 2013. De asemenea, lucrarea a fost intocmita in conformitate cu reglementarile noului Cod civil si ale noului Cod de procedura civila.