Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Marieta Avram: Drept civil. Familia [Editura Hamangiu]

Code: 978-606-678-572-3 | Rating: Rating: 08
Descriere

EXTRAS:

Secţiunea 1.

Familia. Drept şi sociologie

Formă de convieţuire umană ancestrală, familia nu a putut rămâne în afara sferei de reglementare a dreptului. La nivelul cel mai general, acte internaţionale au statuat că familia este elementul natural şi fundamental al societăţii [art. 16 pct. 3 din Declaraţia universală a drepturilor omului, adoptată de Adunarea Generală a ONU la 10 decembrie 1948 şi art. 23 pct. 1 din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice, adoptat de acelaşi for la 16 decembrie 1966].

Pe de altă parte, s-a constatat că, în fapt, în viaţa de zi cu zi, oamenii recurg rareori la dreptul familiei. Morala, moravurile, tradiţiile şi religia alcătuiesc ţesătura de bază a relaţiilor de familie. S-a spus că oamenii trăiesc ca şi cum dreptul familiei n-ar exista; non-dreptul este esenţa relaţiilor de familie, pe când dreptul este un accident (Jean Carbonnier).

Dar, atunci când intervin, instituind drepturi şi obligaţii specifice, normele juridice s-au dovedit a fi relativ rigide, inflexibile, tehnice şi imprevizibile, în raport cu aşteptările comune ale oamenilor. Este un paradox, o capcană a dreptului familiei care, în pofida aparenţelor, nu este întotdeauna „familiar”.

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-678-572-3
Titlul cartii: Drept civil. Familia [Editura Hamangiu]
Autor (i):: Marieta Avram
Publicat de: Editura Hamangiu
Data aparitiei: 10 Mai 2013
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 544
Price: 75.00 Lei
Stoc epuizat!
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

EXTRAS:

CUPRINS:

ISBN: 978-606-678-572-3
Titlul cartii: Drept civil. Familia [Editura Hamangiu]
Autor (i):: Marieta Avram
Publicat de: Editura Hamangiu
Data aparitiei: 10 Mai 2013
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 544

by Admin 2013, 14 May 2013

Cartea se adreseaza in primul rand studentilor, dar poate fi utila tuturor celor preocupati de domeniul raporturilor de familie. Autoarea este titulara cursurilor de Dreptul familiei, Regimuri matrimoniale la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si a facut parte din Comisia de redactare a Proiectului noului Cod civil.