Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Drept civil. Partea generala. Persoanele. Editia a 2-a | Carte de: Carmen Tamara Ungureanu

Code: 978-606-678-587-7 | Rating: Rating: 10
Descriere

EXTRAS:

Dreptul civil poate fi definit ca fiind acea ramură a dreptului privat care reglementează raporturile patrimoniale şi personal nepatrimoniale dintre persoanele fizice şi juridice, aflate într-o poziţie de egalitate juridică.

Din definiţia dreptului civil rezultă care este obiectul dreptului civil, care sunt subiectele şi care este metoda lui de reglementare.

Prin obiect al unei ramuri de drept se înţelege acel complex de raporturi sociale care sunt reglementate de regulile de drept ce aparţin ramurii respective. Obiectul ramurii dreptului civil îl constituie acele raporturi sociale de natură patrimonială şi personal nepatrimonială care se stabilesc între persoanele fizice şi persoanele juridice (art. 2 C. civ.)[1] .

Raporturile patrimoniale sunt acelea care au un conţinut economic, evaluabil în bani (de exemplu, raporturile care se nasc dintr-un contract de vânzare).

Raporturile personale nepatrimoniale sunt acelea al căror conţinut nu poate fi evaluat în bani (de exemplu, raporturile care privesc viaţa privată a unei persoane: dreptul la nume, la domiciliu, la reputaţie).

Persoana fizică reprezintă omul, privit individual, ca titular de drepturi şi obligaţii civile [art. 25 alin. (2) C. civ.].

Persoana juridică reprezintă orice formă de organizare, care odată ce îndeplineşte condiţiile cerute de lege, este titulară de drepturi şi obligaţii civile [art. 25 alin. (3) C. civ.].

(...)

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-678-587-7
Titlul cartii: Drept civil. Partea generala. Persoanele. Editia a 2-a
Autor (i):: Carmen Tamara Ungureanu
Publicat de: Editura Hamangiu
Data aparitiei: 10 Mai 2013
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 496
Price: 59.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

EXTRAS:

 

CUPRINS:

 

ISBN: 978-606-678-587-7
Titlul cartii: Drept civil. Partea generala. Persoanele. Editia a 2-a
Autor (i):: Carmen Tamara Ungureanu
Publicat de: Editura Hamangiu
Data aparitiei: 10 Mai 2013
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 496

by Admin 2013, 14 May 2013

Fata de editia anterioara, lucrarea cuprinde un numar de 263 de grile cu maxim doua variante de raspuns, care se adreseaza in primul rand studentilor care se pregatesc pentru examenele de an si de licenta, dar si tuturor celor care doresc sa sustina examenul de admitere sau de definitivat in profesiile juridice.