G. Raducan, M. Voineag: Teste grila pentru concursuri si examene, 2013 | Civil, Procedura civila, Penal, Procedura penala
Code:978-606-678-625-6
Descriere
Lucrarea de fata cuprinde peste 4000 de grile, iar sistematizarea acestora urmeaza tematica si bibliografia anuntata pentru examenele din 2013, oferindu-va posibilitatea de a va testa cunostintele cu privire la intreaga materie, ponderea grilelor din fiecare materie fiind influentata de aceasta tematica si bibliografie:
- primul capitol contine aproximativ 1500 de grile din noul Cod civil (contine si grile din materia dreptului familiei pentru cei care se pregatesc pentru admiterea in magistratura);
- al doilea capitol cuprinde aproximativ 500 de grile din noul Cod de procedura civila. Sunt mentinute si grilele din Codul de procedura civila de la 1865, pe langa cele din editia anterioara au fost introduse aproximativ 150 de grile noi, avand in vedere tematica unor examene, dar si aplicarea legii de procedura civila in timp si dispozitiile tranzitorii
- celelalte capitole – continand grile la materiile de drept penal si procesual penal (aproximativ 1200) – au fost, la randul lor, completate cu grile noi, iar cele existente au fost revizuite si modificate corespunzator schimbarilor legislative intervenite dupa publicarea editiei anterioare.
EXTRAS GRILE:
7. În privinţa interpretării şi a efectelor legii civile, este adevărată afirmaţia:
a) interpretarea legii de către instanţă nu se fa ‑ ce numai în scopul aplicării ei în cazul dedus ju decăţii;
b) legile care derogă de la o dispoziţie genera - lă, care restrâng exerciţiul unor drepturi civile sau care prevăd sancţiuni civile se aplică numai în cazurile expres şi limitativ prevăzute de lege;
c) se poate deroga prin convenţii sau acte ju - ridice unilaterale de la legile care interesează ordinea publică sau de la bunele moravuri;
d) niciuna dintre variantele de mai sus.
8. Oricine:
a) poate dispune liber de bunurile sale, dacă legea nu prevede în mod expres altfel;
b) poate dispune cu titlu oneros sau gratuit, chiar dacă este insolvabil;
c) poate dispune liber de bunurile sale, chiar dacă legea prevede în mod expres altfel, libertatea de a dispune fiind un drept fundamental al persoanei, ce nu poate fi îngrădit;
d) niciuna dintre variantele de mai sus.
9. Buna credinţă:
a) trebuie dovedită în sistemul noii legi;
b) se prezumă până la proba contrară;
c) trebuie dovedită sau se prezumă, de la caz la caz;
Prezentul Pachet pentru pregătirea examenului de ADMITERE ÎN BAROU, reprezinta o oferta de cărţi utilă celor care se vor pregăti pentru susţinerea examenelor de admitere si definitivat pentru anul 2013.
Pachetul contine 5 manuale de sinteze editate sub egida Editurii Nomina Lex, respectiv:
1. Drept civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat, Editia a IV-a, 2013 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013; Editia a IV-a a manualului de drept civil este disponibila din August 2013 si este elaborata in conformitate cu dispozitiile Noului Cod civil.
2. Drept Procesual Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (EDITIA A III-A, 2011) - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2011
3. Drept procesual penal. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (editia a IV-a, 2013) - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013
4. Drept penal. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT, editia 2011 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex
5. Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat, Editia a IV-a, 2012 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012;
La achizitionarea pachetului promo de sinteze, fiecare cumparator primeste GRATUIT lucrarea:
Noul Cod Civil Republicat, Ad litteram (Editie cartonata, interior cusut).
Lucrarea de faţă cuprinde cele mai importante acte normative în materia organizarii si exercitarii profesiei de avocat, actualizate la nivelul anului 2012 (Legea nr. 51/1995, republicata, privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat; Statutul profesiei de avocat, republicat pe 19 decembrie 2011; Codul deontologic al avocaţilor; Documente şi tematica privind organizarea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat pentru anul 2012).
Totodata, lucrare cuprinde peste 100 de grile pentru verificarea cunoştinţelor la materia OEPA - Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat.
Drept Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliță) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012.
În elaborarea editiei a III-a, apărută în august 2012, s-a avut în vedere tematica recomandata de institutiile abilitate pentru examenul de admitere in barou, sesiunea octombrie 2012.
Ca noutate fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza tematica care se cere pentru examenele in avocatura din Noul Cod civil - respectiv Aplicabilitatea in timp a Noului Cod civil si Actul Juridic Civil, iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora, atat conform noului cod civil, cat si conform codului civil anterior, in functie de situatie.
Tot ca noutati, dar de natura tehnica, de aceasta data, se remarca calitatea crescuta a a realizarii cartii, calitatea hartiei imbunatatita, coperta cartonata si modul de legare cusut.
Ediţia de faţă cuprinde: Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011; Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil; Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (Integral); Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Index alfabetic.
Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat - editia a IV-a, revazuta si adaugita, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012.
Aceasta lucrare a fost elaborata in virtutea Legii nr. 51/1995 republicată în 2011, cu modificarile si completările ulterioare (OUG nr. 10/2011 şi Legea nr. 71/2011), avand in vedere, totodata, si Noul Statut al Profesiei de Avocat din 2011, publicat în Monitorul Oficial nr. 898 din 19 decembrie 2011.
Lucrarea este destinată persoanelor care se pregatesc pentru sustinerea examenelor de primire sau definitivare în profesia de avocat, dar poate fi la fel de utila atat profesionistilor dreptului, cat si studentilor.
În elaborarea editiei a III-a, apărută în Septembrie 2011, s-au avut în vedere modificările Codului de procedura civila aduse prin Legea nr. 202/2010 ("Mica Reforma"), privind unele măsuri pentru accelerarea soluționării proceselor, publicată în Monitorul Oficial nr. 714 din 26 octombrie 2010.
Ca noutate absoluta fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept procesual civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza in detaliu tematica care se cere pentru examenele in avocatura (admitere barou), iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora.
DREPT PENAL. Sinteze pentru pregatirea examenului de admitere si definitivare in profesia de avocat (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliță) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, București, 2011.
Ca oricare alta disciplina sau ramura de drept, si studiul dreptului civil trebuie sa inceapa cu o parte introductiva, in lipsa careia nu ar putea fi studiate celelalte institutii. Partea introductiva despre care vorbim aici se refera la aplicabilitatea noului cod civil, capitol cu care debuteaza prezentul studiu.
In afara capitolului privitor la aplicabilitatea noului cod civil, lucrarea analizează o institutie de baza a dreptului civil, şi anume raportul juridic civil, institutie studiata la majoritatea facultatilor de drept din tara ca parte generala a dreptului civil.
Prin modul în care a fost structurată, lucrarea se adreseaza si persoanelor care se pregatesc pentru unele concursuri si examene, precum cel pentru admiterea in barou / avocatura.
Prin lucrarea de faţă, autorii abordează în integralitate o instituţie fundamentală a dreptului civil, Actul Juridic Civil din perspectiva Noului Cod civil al României, care cum bine ştim a intrat deja in vigoare din 2011. Scopul lucrării este in primul rând de a veni în sprijinul acelora care se pregătesc pentru examenele de admitere/definitivare in profesia de avocat, magistrat ori alte profesii juridice.
DREPT PROCESUAL PENAL. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Palita) - Editia a IV-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013. Manual util şi pentru examenele de admitere la INM / MAGISTRATURA!