Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Mostenirea si certificatul european de mostenitor. Acte notariale – modele si explicatii. 500 de teste grila [Autor: Daniel Dumitru Bratu]

Code: 978-606-27-0084-3 | Rating: Rating: 10
Descriere

Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod civil au fost aduse modificari semnificative in domeniul succesiunilor, motiv pentru care lucrarea de fata vine sa analizeze materia tratata in conformitate cu noile reglementari civile, marcand atat elementele de noutate, cat si pe cele ce respecta traditia juridica din Romania.

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-27-0084-3
Titlul cartii: Mostenirea si certificatul european de mostenitor. Acte notariale – modele si explicatii. 500 de teste grila
Autor (i):: Daniel Dumitru Bratu
Publicat de: Editura Hamangiu
Colectia: Cursuri, Seminarii, Teste grila
Data aparitiei: Martie 2015
Numar de pagini: 496
Price: 57.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse
Cartea are o abordare succinta si clara si parcurge intreaga materie a dreptului succesoral, de maniera accesibila si cu multiple reprezentari grafice menite sa faciliteze intelegerea si asimilarea informatiei, facand de asemenea frecvente trimiteri la opiniile indicate in doctrina reprezentativa. Doua capitole sunt dedicate raporturilor de drept succesoral cu elemente de extraneitate, analizand legislatia aplicabila certificatului european de mostenitor, precum si normele de drept international privat pertinente.
 
Deloc de neglijat sunt modelele de acte notariale – ce formeaza aproape o treime din lucrare –, insotite de ample explicatii cu privire la natura juridica si obiectul fiecaruia, precum si indicatii de redactare, observatii cu privire la competenta notarului public si sediul materiei.
 
In fine, testele grila elaborate (aproximativ 500, cea mai cuprinzatoare selectie de intrebari de tip grila in domeniul succesiunilor la acest moment) ajuta la fixarea materiei, precum si la pregatirea unor eventuale examene de an sau de admitere in profesiile juridice.
 
Cartea Mostenirea si certificatul european de mostenitor se adreseaza in egala masura practicienilor care isi propun sa aprofundeze materia si studentilor sau absolventilor ce doresc sa se pregateasca pentru concursuri sau examene.
ISBN: 978-606-27-0084-3
Titlul cartii: Mostenirea si certificatul european de mostenitor. Acte notariale – modele si explicatii. 500 de teste grila
Autor (i):: Daniel Dumitru Bratu
Publicat de: Editura Hamangiu
Colectia: Cursuri, Seminarii, Teste grila
Data aparitiei: Martie 2015
Numar de pagini: 496

by Administrator Librarie Juridica, 12 Mar 2015

Între instituţia moştenirii şi cea a dreptului de proprietate există o legătură indisolubilă, ele afl ându-se într-o deplină interdependenţă. Practic, pe măsura dezvoltării proprietăţii private, a apărut necesitatea continuării personalităţii defunctului titular al drepturilor şi, pe cale de consecinţă, a apărut necesitatea transmisiunii patrimoniului acestuia la decesul său.