Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Sinteze si grile. Procedura penala. Partea generala. Noul Cod de procedura penala. Editia 2015 | Carte de: Mihail Udroiu

Code: 978-606-18-0451-1 | Rating: Rating: 10
Descriere

Intrarea în vigoare a Noului Cod de procedură penală (NCPP) a atras după sine restructurarea logicii procesuale în cadrul noului model de proces penal. 

Această lucrare este elaborată de unul dintre membrii comisiei de elaborare a proiectului NCPP, avand o prezentare suplă şi accesibilă a noilor instituţii procedurale din Partea generală a NCPP în scopul înţelegerii intenţiei legiuitorului, dar şi a modului în care se vor aplica în practică noile dispoziţii procedurale. 

Aceasta a 2-a editie vine cu numeroase elemente noi, unele de mare complexitate, fără a pierde din simplitatea şi conciziunea stilului, ceea ce a generat o majorare a volumului lucrării cu peste 100 de pagini. Se regasesc soluţiile jurisprudenţiale pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (hotărâri preliminare pentru dezlegarea unor probleme de drept sau recursuri în interesul legii) sau de Curtea Constituţională, precum şi jurisprudenţa recentă a instanţelor naţionale în interpretarea şi aplicarea NCPP. 

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-18-0451-1
Titlul cartii: Udroiu Mihail: Procedura penala. Partea generala. Noul Cod de procedura penala. Editia 2015
Autor (i):: Udroiu Mihail
Colectia: Sinteze si grile
Data aparitiei: 23 Martie 2015
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 816
Price: 119.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

Elementele cuprinse in prezenta lucrare:

  • - evidenţierea diferenţelor dintre vechiul şi noul Cod de procedură penală prezentare detaliată a modului în care se aplică în practică instituţii de o noutate absolută în sfera procesuală (cum ar fi: arestul la domiciliu, participarea autorizată la anumite activităţi, consultarea dosarului, atribuţiile judecătorului de drepturi şi libertăţi etc.)
  • - soluţii jurisprudenţiale ale instanţei supreme şi ale altor instanţe naţionale jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului în cauzele contra României, în scopul relevării modului în care normele NCPP trebuie interpretate din perspectiva instanţei de la Strasbourg
  • - peste 100 de grile şi răspunsuri

In momentul de fata este una dintre cele mai performante cărţi de procedură penală în înţelegerea şi aplicarea NCPP, continand peste 300 soluţii jurisprudenţiale menite a facilita înţelegerea noilor dispoziţii în materie în raport de orientarea practicii judiciare. Se regeasesc informaţii complete pe fiecare temă de procedură penală si detalii care fac diferenţa în susţinerea oricărui examen, fie de licenţă, de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, în magistratură sau avocatură, de promovare în funcţii de execuţie a magistraţilor, de capacitate al magistraţilor stagiari, respectiv definitivat al avocaţilor stagiari.

ISBN: 978-606-18-0451-1
Titlul cartii: Udroiu Mihail: Procedura penala. Partea generala. Noul Cod de procedura penala. Editia 2015
Autor (i):: Udroiu Mihail
Colectia: Sinteze si grile
Data aparitiei: 23 Martie 2015
Formatul: Carte in format tiparit
Numar de pagini: 816

by Admin, 02 Apr 2015

Aceasta lucrare este una dintre cele mai performante cărţi de Drept penal, Partea generală în înţelegerea şi aplicarea NCP