Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Miceliul de Ciuperci | Carte de Dr. ing. Ioana Tudor

Code: 978-606-92709-7-4 | Rating: Rating: 10
Descriere

 

Această carte este prima lucrare integrală de acest fel din ţara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci comestibile şi medicinale dar şi cu descrierea şi a celorlalte etape intermediare până la obţinerea acestuia: prelevare de ţesut, recoltare de spori, factorii care influenţează creşterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea şi transferul miceliului pe mediul de cultură, obţinere de culturi pure, de inocul ş.a.

Alături de tehnologia de obţinere a miceliului în sistem intensiv este abordată pentru prima dată şi metoda obţinerii miceliului în sistem gospodăresc sau casnic, pentru amatorii şi iubitorii de ciuperci.

  
Prezenta lucrare se doreşte a trage şi un semnal de alarmă ce s-ar putea să ajungă la cunoştinţa investitorilor, precum că în ţara noastră nu există o staţie de produs miceliu comercial cu tehnologie de ultimă generaţie.
  
Lucrarea cuprinde 7 capitole, ultimul fiind dedicat descrierii şi prezentării principalelor tulpini şi hibrizi de ciuperci cultivate ca specii comestibile şi/sau medicinale. S-au prezentat hibrizi din 5 specii de Agaricus, din 10 specii de Pleurotus, alături de Lentinus edodes sau shiitake  şi din alte aproape 20 de specii de ciuperci, cu provenienţă din diferite ţări europene, asiatice sau americane.

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-92709-7-4
Titlul cartii: Miceliul de Ciuperci. Suşe şi Hibrizi. Ghid de producere a miceliului în sistem intensiv şi clasic
Autor | Autori: Ioana Tudor
Publicat de: Editura Gramen
Colectia: Afaceri Agricole
Data aparitiei: August, 2012
Formatul: A5, Coperta cartonata, interior cusut, pagini interior full color, hartie de calitate superioara
Numar de pagini: 220
Price: 39.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 
Ce este miceliul ? (extras din manual)
 
Miceliul  este un sistem de filamente subţiri şi ramificate care alcătuieşte aparatul vegetativ al majorităţii ciupercilor. 
 
Talul – numit la ciuperci miceliu, are forme foarte variate.
 
La cele inferioare este alcătuit dintr-o singură celulă cu membrană – dermatoplast – sau lipsită de membrană – gimnoplast.
 
La ciupercile superioare, talul poate fi unicelular, ramificat şi polinucleat, sau este format din mai multe celule, alcătuind filamente.
 
În ambele cazuri, filamentele se numesc hife şi ele compun miceliul ciupercii. Tot miceliu se numeşte şi ţesutul fals (plechtenchim), rezultat din împletirea filamentelor miceliene. Miceliul ciupercilor este foarte vorace, este ca o tocătoare de carbon şi azot. Hifele absorb substanţele nutritive din sol. Un cm3 de sol poate găzdui un km de miceliu.
  
La ciupercile pluricelulare, corpul ciupercii, miceliul, este format din mai multe filamente subţiri, numite hife. 
ISBN: 978-606-92709-7-4
Titlul cartii: Miceliul de Ciuperci. Suşe şi Hibrizi. Ghid de producere a miceliului în sistem intensiv şi clasic
Autor | Autori: Ioana Tudor
Publicat de: Editura Gramen
Colectia: Afaceri Agricole
Data aparitiei: August, 2012
Formatul: A5, Coperta cartonata, interior cusut, pagini interior full color, hartie de calitate superioara
Numar de pagini: 220

by Dr. ing. Ioana Tudor, 15 Aug 2012

Pentru consultanţă privind înfiinţarea de ciupercării, staţii de miceliu, cursuri de ciupercar acreditat sau procurare de cărţi privind tehnologia de cultură a ciupercilor, autoarea poate fi contactată la tel. 0745.420.536 sau prin e-mail de pe pagina web www.ciupercile.ro.

by Librarie, 15 Aug 2012

Miceliul se obţine într-un laborator, unde se lucrează în condiţii foarte stricte de igienă şi de aici a decurs şi înlocuirea lucrărilor manuale cu automatizare şi intervenţie umană minimă. Sunt prezentate şi consecinţele unei igiene precare, adică apariţia unor ciuperci facultativ parazite şi saprofite cele mai răspândite pe suportul de creştere al miceliului comercial, ce produc mucegaiuri de diverse culori: verde, roşu, galben, negru, alb, carmin, orange, precum şi prevenirea şi combaterea acestora.