Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Pachet PROMO: DESCHIDEREA UNEI CIUPERCARII / AFACERI CU CIUPERCI

Code: Pachet-promo-6 carti ciuperci | Rating: Rating: 10
Descriere

Editura Gramen impreuna cu Editura Nomina Lex reunesc in cadrul acestui pachet promotional 6 carti scrise de singurul specialist roman in domeniu - Dr. ing. Ioana Tudor - ce contin o baza de documentare utila acelora care vor sa porneasca o afacere in domeniul ciupercilor dar si acelora care desfasoara deja activitati in acest domeniu.

 

Comandand acest pachet veti primi acum la un pret promotional (35 % REDUCERE) urmatoarele lucrari in format tiparit:

 

1. Miceliul de ciuperci. Ghid de producere a miceliului in sistem intensiv si clasic, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Gramen, Bucuresti, 2012 (Pret de coperta: 39 Lei);

 

2. Cultura ciupercilor pentru incepatori, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 23 Lei);

 

3. Cultura ciupercilor Pleurotus, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 22 Lei);

 

4. Trufele - O afacere profitabila pe termen lung, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 20 Lei);

 

5. O nouă afacere profitabilă cu ciuperci: Cultura Shiitake - lentinus edodes, ciuperca longevităţii. Ghid practic pentru începători şi avansaţi, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 45 Lei);

 

6. Reţete culinare şi conserve cu ciuperci, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 17 Lei).

 

Detalii tehnice

Autor | Autori: Ioana Tudor
Colectia: Afaceri Agricole
Data aparitiei: 2010-2012
-35%
Price: 107.90 Lei
List Price: 166.00 Lei
Discount: 58.10 Lei (35.00%)
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 

Editura Gramen impreuna cu Editura Nomina Lex reunesc in cadrul acestui pachet promotional 6 carti scrise de singurul specialist roman in domeniu - Dr. ing. Ioana Tudor - ce contin o baza de documentare utila acelora care vor sa porneasca o afacere in domeniul ciupercilor dar si acelora care desfasoara deja activitati in acest domeniu.

 

Comandand acest pachet veti primi acum la un pret promotional (35 % REDUCERE) urmatoarele lucrari in format tiparit:

 

1. Miceliul de ciuperci. Ghid de producere a miceliului in sistem intensiv si clasic, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Gramen, Bucuresti, 2012 (Pret de coperta: 39 Lei)

 

2. Cultura ciupercilor pentru incepatori, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 23 Lei)

 

3. Cultura ciupercilor Pleurotus, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 22 Lei)

 

4. Trufele - O afacere profitabila pe termen lung, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 20 Lei)

 

5. O nouă afacere profitabilă cu ciuperci: Cultura Shiitake - lentinus edodes, ciuperca longevităţii. Ghid practic pentru începători şi avansaţi, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 45 Lei);

 

6. Reţete culinare şi conserve cu ciuperci, Autor: Dr. ing. Ioana Tudor - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2010 (Pret de coperta: 17 Lei).

 

 

 

Articole despre cultivarea ciupercilor:

1. De 6 ani cultiva ciuperci Pleurotus in curte, www.afaceriagricole.ro

 

<< „În urmă cu şase ani, am citit un articol despre ciupercile Pleurotus. Atunci am aflat de faptul că acestea conţin foarte multe proteine şi că pot înlocui cu succes carnea, fiind foarte gustoase“, explică femeia. Augusta Mureşan şi-a procurat, din curiozitate, cărţi de specialitate, care tratau în detaliu modul de cultivare a acestor ciuperci.

„Nu este greu să le cultivi. Dacă ai deprins tehnica, totul merge ca pe roate“, arată clujeanca. „Miceliile le-am cumpărat, acum şase ani, din Iaşi. Practic, sporii ciupercilor se dezvoltă pe boabele de porumb sau de orz. Pe urmă, am asamblat singură ceea ce se numeşte compost – substratul pe care se dezvoltă Pleurotus, format din resturi vegetale, bogate în celuloză“, arată Augusta. >> Sursa: Cotidianul Adevarul 

2. De ce cultura ciupercilor este in topul celor mai profitabile afaceri ? - www.afaceriagricole.ro 

Randamentul exprimat in kilograme de ciuperci recoltate de pe un metru patrat, in cazul speciei Agaricus bisporus este, in functie de sistemul de cultura si de conditiile de microclimat asigurate, intre 15 si 30 de kilograme. Daca intr-un an se realizeaza doua sau patru-cinci cicluri de cultura, reiese un randament de 30-80 kg/mp/ an.

3. Aspecte generale privind cultura ciupercilor comestibile, www.afaceriagricole.ro

În România se cultivă cu preponderenţă două specii de ciuperci comestibile: Agaricus bisporus – ciuperca de bălegar sau de strat, albă, crem sau brună şi Pleurotus ostreatus - bureţii sau păstrăvii de fag.

4. Cultivarea ciupercilor Pleurotus in Romania, www.afaceriagricole.ro

Avand in vedere ca este o ciuperca rustica, privind microclimatul, ea poate fi cultivata cu bune rezultate si in sistem clasic cu investitii minime în 2-3 cicluri/an. Dintr-un kg de miceliu de calitate se pot insamanta 3-4 saci în greutate de 10 kg fiecare. Adaugand un aport de proteina la substrat, se pot obtine 3-4 kg ciuperci/sac pe un ciclu de productie de cca 40 zile. Un kg de miceliu costa cam cat un  kg de ciuperci Pleurotus. Si un alt calcul empiric ar fi urmatorul, dintr-un kg de paie uscate, obtineti 3 kg dupa pregatire si cca 1 kg ciuperci la recoltare.

 

Emisiuni despre cultivarea ciupercilor:

1. Afacere cu ciuperci Pleurotus (Pastrav de fag), www.youtube.com

 

 

 

 

2. Cultura ciupercilor Pleurotus pe butuci de lemn, www.youtube.com

 

 

3. Culegerea ciupercilor, o afacere de sezon, Romania TV

 

Autor | Autori: Ioana Tudor
Colectia: Afaceri Agricole
Data aparitiei: 2010-2012

by Alexandru, 04 Sep 2012

O colectie de carti foarte utila pentru cei care activeaya in domeniu, dar mai ales pentru cei ce intentioneaza sa faca demersuri pentru inceperea unei mici afaceri in acest domeniu. Am remarcat si calitatea excelenta a cartilor mai ales interiorul color care fara indoiala da un plus de imagine fata de alte carti de pe piata...