Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Comentariile Codului civil. PERSOANA JURIDICA

Code: 978-606-522-859-7 | Rating: Rating: 10
Descriere

 

Prezenta lucrare propune nu numai o tratare abstracta a persoanelor juridice, ci reprezinta si o incercare, de un real folos practic, de a delimita persoanele juridice ca subiecte de drept de toate celelalte entitati fara personalitate juridica existente in dreptul nostru, mai ales in conditiile in care infiintarea haotica a persoanelor juridice de drept public creeaza serioase dificultati practice (spre exemplu, o agentie sau o directie poate avea personalitate juridica sau nu, in functie de prevederile actului de infiintare). 
 
S-a urmarit, de asemenea, sesizarea lacunelor legislative generate de aplicarea Codului civil in vigoare ca norma generala in aceasta materie, in conditiile in care majoritatea normelor speciale ce reglementeaza functionarea diverselor categorii de persoane juridice sunt incomplete, precum si prezentarea unor solutii jurisprudentiale si formularea de propuneri de lege ferenda, in contextul in care societatile comerciale, asociatiile si fundatiile sunt singurele categorii de persoane juridice ce beneficiaza de o reglementare completa si complexa.

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-522-859-7
Titlul cartii: Comentariile Codului civil. PERSOANA JURIDICA
Autor (i):: Monica-Ana-Georgiana Dima
Publicat de: Editura Hamangiu
Colectia: Comentariile Codului civil
Data aparitiei: 15 Ianuarie 2013
Formatul: Academic, Carte Brosata
Numar de pagini: 480
Price: 49.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

ISBN: 978-606-522-859-7
Titlul cartii: Comentariile Codului civil. PERSOANA JURIDICA
Autor (i):: Monica-Ana-Georgiana Dima
Publicat de: Editura Hamangiu
Colectia: Comentariile Codului civil
Data aparitiei: 15 Ianuarie 2013
Formatul: Academic, Carte Brosata
Numar de pagini: 480

by Administrator Librarie Online, 02 Feb 2013

Dupa publicarea unui prim comentariu, pe articole, al noului Cod civil, Editura Hamangiu inaugureaza o noua serie de comentarii, dedicate tuturor institutiilor din Codul civil. Seria va fi structurata in mai multe volume – cel putin 20, conform proiectului nostru initial – care vor varia ca intindere in functie de complexitatea materiei si de relevanta practica a problemelor analizate. Sistematizarea pe institutii ofera fiecarei carti avantajul unei relative „independente” fata de celelalte volume din cadrul colectiei si lasa autorilor libertate pentru analiza mai ampla a subiectelor alese. Linia comuna a intregii serii de comentarii o reprezinta, insa, abordarea practica a subiectelor; toate aceste lucrari sunt gandite spre a servi ca instrumente de lucru pentru judecatori, avocati, notari, consilieri juridici, registratori de carte funciara si celelalte categorii de practicieni ai dreptului.