Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Manual de crestere a pasarilor

Code: 9789731822662 | Rating: Rating: 10
Descriere

Manualul de crestere a pasarilor,este un ghid complet care ofera referiri complete si usor de aplicat tuturor celor care doresc sa devina crescatori de pasari atat din dorinta de a-si asigura hrana proaspata si sanatoasa cat si ca hobby. Principalele sectiuni ale cartii sunt: achizitia (selectarea rasei,hibrizilor sau a altor specii domestice);ingrijirea zilnica ,ingrijirea in functie de anotimp,hranirea si adaparea,adaposturi,masuri impotriva pradatorilor,control parazitologic,clocitul (calitatea oualor,vanzarea) reglaje; boli comune (inclusiv diagnostice simple) biologie,sanatate,nutritie ;proceduri de incubator. Cartea cuprinde 192 pagini color, in format A4.

 

 

Detalii tehnice

ISBN: 9789731822662
Titlul cartii: Manual de crestere a pasarilor
Autor (i):: Laurence Beeken
Colectia: Agro-Zoo
Data aparitiei: 2010
Formatul: A4, Brosat, interior color
Numar de pagini: 188
Price: 40.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

Manual de crestere a pasarilor. Ghid complet, pas cu pas de crestere a pasarilor este o carte ce  ofera referiri complete si usor de aplicat tuturor celor care doresc sa devina crescatori de pasari, atat din dorinta de a-si asigura hrana proaspata si sanatoasa, cat si ca hobby.

O buna parte din manual este consacrata cresterii gainilor care, la nivel mondial, reprezinta specia cea mai bine reprezentata.
De asemenea, sunt descrise si principalele rase ale celorlalte specii de pasari domestice, precum si specificul cresterii acestora.
Asadar, principalele sectiuni ale cartii de fata sunt: Achizitia: selectarea rasei, hibrizilor sau a altorspecii domestice; ingrijirea zilnica, ingrijirea in functie de anotimp, hranirea si adaparea, adaposturi, masuri impotriva pradatorilor, control parazitologic, clocitul (calitatea oualor, vanzarea, reglaje) primul ajutor; informatii specifice: anatomia si penajul, culorile si marcajele, inmultirea, incubatia, expunerea, conservarea, sacrificarea, transarea; boli comune (inclusiv diagnostice simple) biologie, sanatate, nutritie;  constructia cotetelor, pregatirea pentru expozitii si proceduri de incubator.
 
 
CUPRINS
 
Introducere
De ce sa crestem pasari?
Istoricul cresterii pasarilor
 
Primii pasi
Consideratii preliminare
Alegerea rasei
Rasele
Procurarea puilor
Alte pasari de curte
 
Informatii esentiale
Ingrijirea zilnica
Ingrijirea sezoniera
Jurnalul cresterii gainilor
Curatenia
Hrana si apa
Cotetul
Securitatea si biosecuritatea
Pradatorii
Productia de oua
Notiuni esentiale de prim-ajutor
 
Informatii de specialitate
Anatomie
Culori si marcaje
Inmultirea
Expunerea
Probleme de sanatate
Tulburari si boli comune
Paraziti interni
Paraziti externi
Infectii
Probleme fizice si de mediu
Biologie si anatomie
 
Alte informatii
Ghid de gatit
Taierea
Jumulirea
Transarea
 
Anexe
Glosar
Index
ISBN: 9789731822662
Titlul cartii: Manual de crestere a pasarilor
Autor (i):: Laurence Beeken
Colectia: Agro-Zoo
Data aparitiei: 2010
Formatul: A4, Brosat, interior color
Numar de pagini: 188

by Protectia impotriva contamincarilor, 14 Mar 2013

Protejarea efectivelor de păsări împotriva contaminării cu microorganisme nedorite este o componentă esenţială a producţiei comerciale de păsări. Contactarea unui organism patogen, purtător de boli infecţioase în efectivul de păsări, ar putea genera consecinţe economice grave pentru întreaga societate. Conceperea şi aplicarea procedurilor zilnice de biosecuritate ca cele mai bune practici de gestionare cu privire la fermele de păsări vor reduce posibilitatea contactării infecţiilor microbiologice zoonotice, cum ar fi Salmonella şi Campylobacter, precum şi a bolilor infecţioase cum ar fi gripa aviară şi boala de Newcastle. Avicultorii şi operatorii economici din abatoare ar trebui să înţeleagă şi să cunoască importanţa caracteristicilor procedurilor de biosecuritate şi să colaboreze îndeaproape pentru a pune în aplicare acele programe, în vederea menţinerii unui nivel al biosecurităţii în permanenţă ridicat.