Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Cresterea porcilor. Ghid normativ si informatii practice

Code: 978-606-93382-3-0 | Rating: Rating: 10
Descriere

 

La nivel european s-a considerat necesar a se stabili unele standarde minime comune pentru protecţia porcilor de fermă şi de îngrăşare, pentru a garanta dezvoltarea raţională a producţiei. Porcinele ar trebui să beneficieze de un mediu corespunzător nevoilor lor de mişcare şi explorare. Bunăstarea porcinelor este ameninţată de restricţiile severe de spaţiu. Atunci când porcinele sunt ţinute în grupuri, trebuie luate măsuri de administrare corespunzătoare pentru protecţia lor şi pentru a spori nivelul lor de bunăstare.
Scroafele preferă interacţiunile sociale cu alte porcine atunci când li se oferă libertatea de mişcare şi un mediu variat. Prin urmare, ţinerea scroafelor în spaţii permanent închise ar trebui interzisă, consideră Uniunea Europeana.
Tăierea cozii, tăierea şi pilirea dinţilor pot provoca porcinelor dureri imediate şi uneori prelungite. Castrarea poate provoca dureri prelungite care pot fi mai intense în cazul în care intervine ruperea ţesuturilor. Prin urmare, aceste practici sunt în detrimentul bunăstării porcinelor, în special atunci când sunt efectuate de către persoane incompetente sau lipsite de experienţă.
În acest context se considerat necesară stabilirea unor norme care să asigure practici mai bune. Mai multe detalii despre toate acestea veţi găsi în lucrarea de faţă.
 

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-93382-3-0
Titlul cartii: Cresterea porcilor. Ghid normativ si informatii practice
Publicat de: Editura Gramen
Colectia: Afaceri Agricole
Data aparitiei: Martie, 2013
Formatul: A5
Numar de pagini: 122
Price: 29.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 
ISBN: 978-606-93382-3-0
Titlul cartii: Cresterea porcilor. Ghid normativ si informatii practice
Publicat de: Editura Gramen
Colectia: Afaceri Agricole
Data aparitiei: Martie, 2013
Formatul: A5
Numar de pagini: 122

by Administrator Librarie, 28 Mar 2013

În sensul reglementarilor in vigoare: 1. prin "porc" se înţelege un animal din specia porcină, indiferent de vârstă, crescut pentru reproducere sau îngrăşare; 2. prin "vier" se înţelege un porc mascul puber, destinat reproducerii; 3. prin "scrofiţă" se înţelege o femelă puberă din specia porcină, care încă nu a fătat; 4. prin "scroafă" se înţelege o femelă din specia porcină după prima fătare; 5. prin "scroafă care alăptează" se înţelege o femelă din specia porcină în perioada perinatală până la înţărcarea purceilor; 6. prin "scroafă fără lapte şi gestantă" se înţelege o scroafă între momentul înţărcării şi perioada perinatală; 7. prin "purcel" se înţelege porcul în perioada de la naştere până la înţărcare; 8. prin "porc înţărcat" se înţelege un purcel înţărcat, până la vârsta de zece săptămâni; 9. prin "porc de producţie" se înţelege un porc de peste zece săptămâni până în momentul sacrificării sau al montei; 10. prin "autoritate competentă" se înţelege o autoritate competentă în înţelesul articolului 2 alineatul (6) din Directiva 90/425/CEE a Consiliului din 26 iunie 1990 privind controalele veterinare şi zootehnice aplicabile în schimburile intracomunitare cu anumite animale vii şi produse în vederea realizării pieţei interne.