Drept Procesual Penal. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat, 2013

DREPT PROCESUAL PENAL. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Palita) - Editia a IV-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013. Manual util şi pentru examenele de admitere la INM / MAGISTRATURA!
- Producator: Editura NOMINA LEX PROMOTIE 50%
ISBN: | 978-606-8153-39-1 |
---|---|
Titlul cartii: | Drept Procesual Penal. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat |
Autor (i):: | Eduard DRAGOMIR, Roxana PALITA |
Autor | Autori: | Eduard Dragomir, Roxana Palita |
Publicat de: | Editura Nomina Lex |
Colectia: | Sinteze pentru examene |
Data aparitiei: | 18 Iunie 2013 |
Formatul: | Academic, Coperta cartonata, Interior cusut |
Numar de pagini: | 918 |
5
by Administrator librarie online, 19 Jun 2013
Ajunsa la cea de-a patra editie, lucrarea de fata a fost conceputa in primul rand pentru a veni in sprijinul acelora care doresc sa practice una dintre cele mai nobile activitati, avocatura. In acest sens noua editie din 2013 a fost conceputa avand in vedere intreaga tematica ce se cere pentru examenul de admitere in barou din 2013. Avand in vedere ca tematica pentru admiterea in barou / avocatura este aproximativ identica cu cea pentru admiterea la INM / magistratura, manualul de faţă este deosebit de util si pentru cei care se pregatesc sa devina magistrati (judecatori, procurori).
Legislatia Profesiei de AVOCAT, editia a III-a, 2012Lucrarea de faţă cuprinde cele mai importante acte normative în materia organizarii si exercitarii profesiei de avocat, actualizate la nivelul anului 2012 (Legea nr. 51/1995, republicata, privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat; Statutul profesiei de avocat, republicat pe 19 decembrie 2011; Codul deontologic al avocaţilor; Documente şi tematica privind organizarea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat pentru anul 2012). Totodata, lucrare cuprinde peste 100 de grile pentru verificarea cunoştinţelor la materia OEPA - Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat.
Price:
39.00 Lei
|
|
Drept civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de Avocat, editia 2012
Drept Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliță) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012.
În elaborarea editiei a III-a, apărută în august 2012, s-a avut în vedere tematica recomandata de institutiile abilitate pentru examenul de admitere in barou, sesiunea octombrie 2012.
Ca noutate fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza tematica care se cere pentru examenele in avocatura din Noul Cod civil - respectiv Aplicabilitatea in timp a Noului Cod civil si Actul Juridic Civil, iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora, atat conform noului cod civil, cat si conform codului civil anterior, in functie de situatie.
Tot ca noutati, dar de natura tehnica, de aceasta data, se remarca calitatea crescuta a a realizarii cartii, calitatea hartiei imbunatatita, coperta cartonata si modul de legare cusut.
Autori: Eduard Dragomir, Roxana Palita
Price:
120.00 Lei
|
|
Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT 2012
Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat - editia a IV-a, revazuta si adaugita, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012. Aceasta lucrare a fost elaborata in virtutea Legii nr. 51/1995 republicată în 2011, cu modificarile si completările ulterioare (OUG nr. 10/2011 şi Legea nr. 71/2011), avand in vedere, totodata, si Noul Statut al Profesiei de Avocat din 2011, publicat în Monitorul Oficial nr. 898 din 19 decembrie 2011. Lucrarea este destinată persoanelor care se pregatesc pentru sustinerea examenelor de primire sau definitivare în profesia de avocat, dar poate fi la fel de utila atat profesionistilor dreptului, cat si studentilor.
Price:
69.00 Lei
|
|
Drept procesual civil (Sinteze pentru admiterea in avocatura) | Autori: Eduard Dragomir, Roxana Palita
În elaborarea editiei a III-a, apărută în Septembrie 2011, s-au avut în vedere modificările Codului de procedura civila aduse prin Legea nr. 202/2010 ("Mica Reforma"), privind unele măsuri pentru accelerarea soluționării proceselor, publicată în Monitorul Oficial nr. 714 din 26 octombrie 2010.
Ca noutate absoluta fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept procesual civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza in detaliu tematica care se cere pentru examenele in avocatura (admitere barou), iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora.
Price:
95.00 Lei
|
|
Drept penal. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat (editia a III-a, 2012)
DREPT PENAL. Sinteze pentru pregatirea examenului de admitere si definitivare in profesia de avocat (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliță) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, București, 2011.
Price:
95.00 Lei
|
|
Tratat de Drept Procesual Penal. Partea Generala (Editie actualizata cf. Legii nr. 202/2010 - "Mica Reforma")
Tratatul de fată constituie o analiză teoretică şi practică aprofundată asupra instituţiei dreptului procesual penal român, cu implicaţii deosebite în sfera relaţiilor de drept public.
Fiind chemat să asigure constatarea la timp şi în mod complet a faptelor ce constituie infracţiuni, procesul penal trebuie să contribuie, în acelaşi timp, la educarea cetăţenilor în spiritul respectării legilor. Totodată, dreptul procesual penal este acela care asigură societatea că orice persoană care a săvârşit o infracţiune va răspunde potrivit vinovăţiei sale şi nicio persoană nevinovată nu va fi trasă la răspundere penală. Cu alte cuvinte, dreptul procesual penal asigură ordinea de drept şi face să fie apărate drepturile şi interesele legitime ale persoanelor. Prin procesul penal se urmăreşte, în primul rând, tragerea la răspundere penală a persoanei care a comis o infracţiune, deci rezolvarea unui conflict concret de drept penal. Scopul imediat al oricărui proces penal rezidă în constatarea infracţiunilor şi justa pedepsire a infractorilor. Legea subliniază că activitatea procesuală urmează să se desfăşoare la timp, prefigurându-se astfel operativitatea ca unul dintre principiile fundamentale ale activităţii judiciare şi în mod complet, respectiv în aşa fel încât faptele să fie cunoscute sub toate aspectele care interesează şi se impun în vederea soluţionării cauzei.
La elaborarea tratatului au fost avute în vedere numeroase surse doctrinare şi legislative. Din perspectivă legislativă, subliniem faptul că tratatul cuprinde şi modificările aduse Codului de procedură penală prin Legea nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor. Totodată, sunt prezentate şi numeroase hotărâri din practica Curţii Europene a Drepturilor Omului, precum şi elemente din practica judiciară internă.
Tratatul de faţă se adresează, în aceeaşi măsură, atât teoreticienilor, cât şi practicienilor dreptului, el fiind, totodată, deosebit de util masteranzilor şi doctoranzilor, dar şi studenţilor la drept care doresc să aprofundeze cunoştinţele în materia dreptului procesual penal român.
Price:
59.00 Lei
|
|
Raportul Juridic Civil potrivit Noului Cod civil
Ca oricare alta disciplina sau ramura de drept, si studiul dreptului civil trebuie sa inceapa cu o parte introductiva, in lipsa careia nu ar putea fi studiate celelalte institutii. Partea introductiva despre care vorbim aici se refera la aplicabilitatea noului cod civil, capitol cu care debuteaza prezentul studiu.
In afara capitolului privitor la aplicabilitatea noului cod civil, lucrarea analizează o institutie de baza a dreptului civil, şi anume raportul juridic civil, institutie studiata la majoritatea facultatilor de drept din tara ca parte generala a dreptului civil.
Prin modul în care a fost structurată, lucrarea se adreseaza si persoanelor care se pregatesc pentru unele concursuri si examene, precum cel pentru admiterea in barou / avocatura.
Price:
25.00 Lei
|
|
Actul juridic civil. Sinteze tematice (pt. pregatirea examenelor de admitere / definitivare in avocatura, magistratura)Prin lucrarea de faţă, autorii abordează în integralitate o instituţie fundamentală a dreptului civil, Actul Juridic Civil din perspectiva Noului Cod civil al României, care cum bine ştim a intrat deja in vigoare din 2011. Scopul lucrării este in primul rând de a veni în sprijinul acelora care se pregătesc pentru examenele de admitere/definitivare in profesia de avocat, magistrat ori alte profesii juridice.
Price:
39.00 Lei
|
|
G. Raducan, M. Voineag: Teste grila pentru concursuri si examene, 2013 | Civil, Procedura civila, Penal, Procedura penalaLucrarea de fata cuprinde peste 4000 de grile, iar sistematizarea acestora urmeaza tematica si bibliografia anuntata pentru examenele din 2013, oferindu-va posibilitatea de a va testa cunostintele cu privire la intreaga materie, ponderea grilelor din fiecare materie fiind influentata de aceasta tematica si bibliografie: - primul capitol contine aproximativ 1500 de grile din noul Cod civil (contine si grile din materia dreptului familiei pentru cei care se pregatesc pentru admiterea in magistratura); - al doilea capitol cuprinde aproximativ 500 de grile din noul Cod de procedura civila. Sunt mentinute si grilele din Codul de procedura civila de la 1865, pe langa cele din editia anterioara au fost introduse aproximativ 150 de grile noi, avand in vedere tematica unor examene, dar si aplicarea legii de procedura civila in timp si dispozitiile tranzitorii - celelalte capitole – continand grile la materiile de drept penal si procesual penal (aproximativ 1200) – au fost, la randul lor, completate cu grile noi, iar cele existente au fost revizuite si modificate corespunzator schimbarilor legislative intervenite dupa publicarea editiei anterioare. EXTRAS GRILE: 7. În privinţa interpretării şi a efectelor legii civile, este adevărată afirmaţia: a) interpretarea legii de către instanţă nu se fa ‑ ce numai în scopul aplicării ei în cazul dedus ju decăţii; b) legile care derogă de la o dispoziţie genera - lă, care restrâng exerciţiul unor drepturi civile sau care prevăd sancţiuni civile se aplică numai în cazurile expres şi limitativ prevăzute de lege; c) se poate deroga prin convenţii sau acte ju - ridice unilaterale de la legile care interesează ordinea publică sau de la bunele moravuri; d) niciuna dintre variantele de mai sus. 8. Oricine: a) poate dispune liber de bunurile sale, dacă legea nu prevede în mod expres altfel; b) poate dispune cu titlu oneros sau gratuit, chiar dacă este insolvabil; c) poate dispune liber de bunurile sale, chiar dacă legea prevede în mod expres altfel, libertatea de a dispune fiind un drept fundamental al persoanei, ce nu poate fi îngrădit; d) niciuna dintre variantele de mai sus. 9. Buna credinţă: a) trebuie dovedită în sistemul noii legi; b) se prezumă până la proba contrară; c) trebuie dovedită sau se prezumă, de la caz la caz; d) niciuna dintre variantele de mai sus
Price:
59.00 Lei
|
|
Anastasiu Crisu: Drept procesual penal - editia a 4-a, 2013EXTRAS: (...) Comiterea unei infracţiuni obligă statul să stabilească împrejurările care au determinat-o, să-l identifice pe făptuitor, pentru a se dispune în final, dacă este cazul, aplicarea unei pedepse prevăzute de legea penală. Celui care a comis infracţiunea nu i se poate aplica o pedeapsă prevăzută de legea penală până când nu este condamnat de o autoritate judiciară, condamnare dispusă potrivit unor norme special instituite, pe care cel desemnat să le aplice este obligat să le respecte. Aplicarea pedepselor şi a altor măsuri prevăzute de legea penală este de competenţa autorităţilor pe care societatea le-a împuternicit în mod special şi care desfăşoară activităţi prin care se realizează tragerea la răspundere penală a infractorilor, conform unui interes general. Dreptul de a pedepsi se exercită prin anumite organe sau funcţii care au misiunea de a constata culpabilitatea infractorilor şi de a pronunţa pedeapsa, organe ce aparţin puterii judecătoreşti. Descoperirea infracţiunilor, identificarea şi prinderea infractorilor, strângerea şi administrarea probelor, tragerea la răspundere penală constituie o activitate complexă, desfăşurată de organele specializate ale statului, denumită proces penal (...)
Price:
97.00 Lei
|
|
Pachet promo - Manuale utile pentru admiterea in avocatura 2013 (Sinteze pentru pregatirea examenului)
Prezentul Pachet pentru pregătirea examenului de ADMITERE ÎN BAROU, reprezinta o oferta de cărţi utilă celor care se vor pregăti pentru susţinerea examenelor de admitere si definitivat pentru anul 2013.
Pachetul contine 5 manuale de sinteze editate sub egida Editurii Nomina Lex, respectiv:
1. Drept civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat, Editia a IV-a, 2013 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013; Editia a IV-a a manualului de drept civil este disponibila din August 2013 si este elaborata in conformitate cu dispozitiile Noului Cod civil.
2. Drept Procesual Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (EDITIA A III-A, 2011) - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2011
3. Drept procesual penal. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (editia a IV-a, 2013) - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013
4. Drept penal. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT, editia 2011 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex
5. Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat, Editia a IV-a, 2012 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012;
La achizitionarea pachetului promo de sinteze, fiecare cumparator primeste GRATUIT lucrarea:
Noul Cod Civil Republicat, Ad litteram (Editie cartonata, interior cusut).
Price:
529.00 Lei
|
|
Legislaţia privind profesia de avocat | Actualizare: 15 August 2013Prezenta ediţie, a 10-a la numar, cuprinde atât Legea nr. 51/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cât şi cele mai importante acte normative, necesare atât avocaţilor, cât şi celor care se pregătesc pentru a intra în această profesie. Astfel, în sumar se regăsesc
Culegerea conţine şi ultimele modificări aduse Statutului profesiei de avocat prin Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 769 din 29 iunie 2013, precum şi concluziile Deciziei Consiliului U.N.B.R. nr. 745 din 29 iunie 2013 (cu caracter interpretativ) despre aplicarea corectă a prevederilor art. 66 lit. g) din Legea nr. 51/1995 şi ale art. 314-317 din Statutul profesiei de avocat.
Price:
14.90 Lei
|
|
Noul Cod de procedura penala si Legea pentru punerea in aplicare | Actualizare: 30.08.2013 | Coordonator: Mihail UdroiuAceasta noua lucrare este prefaţată şi coordonată de jud. dr. Mihail Udroiu, membru al Comisiei de redactare a Noului Cod de procedură penală. Lucrarea se află la prima sa ediţie (actualizată la data de 30.08.2013) şi conţine: - textul Noului Cod de procedură penală (Legea nr. 135/2010), în vigoare de la 1 februarie 2014, cu ultimele modificări şi completări aduse prin Legea nr. 255/2013 - extras din Legea pentru punerea în aplicare - lista actelor normative modificate prin Legea nr. 255/2013 - index alfabetic
Price:
12.90 Lei
|
|
Codul de procedura penala [Editia a III-a] | Editura Monitorul OficialSumar - Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală - Legea nr. 255/2013 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții procesual penale (extrase) - Legea nr. 252/2013 privind organizarea și funcționarea sistemului de probațiune - Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal - Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal
Price:
23.00 Lei
|
|
Judecata in cazul recunoasterii invinuirii | Autor: Magdalena IordacheEXTRAS: Lucrarea de faţă îşi propune evaluarea activităţii de judecată în ipoteza aparte, specifică în care inculpatul recunoaşte învinuirea, manifestându-şi astfel poziţia sa subiectivă faţă de faptă şi recunoscând fapta însăşi în materialitatea sa, sub toate aspectele ce alcă- tuiesc latura sa obiectivă. O analiză completă şi corectă a temei abordate va deveni posibilă prin prezentarea unor aspecte generale privind judecata în primă instanţă, a elementelor comune, dar şi distinctive ale actualei reglementări în raport cu precedentul legislativ – acela al judecăţii în cazul recunoaşterii vinovăţiei –, precum şi a consideraţiilor de natură procesuală şi, desigur, a jurisprudenţei naţionale referitoare la această instituţie. Prin urmare, evaluarea procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii, a cercetării judecătoreşti în această ipoteză distinctă, dar şi a rezolvării acţiunii penale într-o asemenea situaţie nu poate fi realizată decât în contextul prealabil al analizei judecării în primă instanţă, respectiv al prezentării aspectelor de ordin general privitoare la desfăşurarea judecării cauzei în primă instanţă, iar un asemenea demers implică şi obligă la evidenţierea fazei procesuale a judecăţii penale, din perspectiva semnificaţiei sale aparte. (...)
Price:
34.00 Lei
|
File | Info |
---|---|
![]() |
[PDF, 504.87 KB] |
![]() |
[PDF, 588.84 KB] |