Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Altoirea pe intelesul tuturor (Ghid color)

Code: 9786066490306 | Rating: Rating: 10
Descriere

Altoirea este mijlocul prin care facem ca o varietate sau un cultivar să poată fi reproduse în oricât de multe exemplare care să respecte fidel calităţile plantei mame.

Detalii tehnice

ISBN: 9786066490306
Titlul cartii: Altoirea pe intelesul tuturor
Autor (i):: ERIC DUMONT
Colectia: Agro-Zoo
Data aparitiei: 2014
Formatul: A5, full color, planse color la interior
Numar de pagini: 224
Price: 23.50 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse
În natură, plantele se reproduc prin seminţele lor sau prin fragmente ce le aparţin. Aceste procese naturale sunt lungi şi nu permit sistematic obţinerea de plante fidele originalului în toate punctele de vedere.
Dintotdeauna, când un grădinar a remarcat o plantă pentru calitatea florilor, abundenţa de fructe bune, graţia înfăţişării sale sau rusticitatea, el n-a pregetat sî cerceteze mijloacele adaptate de reproducere. El a înţeles ca ansamblul vegetaţiei nu se poale înmulţi în acelaşi mod pentru că fiecare specie posedă propriile calităţi fizice şi biologice. De-a lungul timpului, această voinţa îndârjită i-a permis punerea la punct a diferitelor mijloace de multiplicare pentru toate cazurile ce se pot întâlni, fie prin multiplicarea vegetativă graţie marcotajului folosind plante mamă, fie prin butăşire, fie, mai recent, prin diviziune celulara în laborator (multiplicarea in vitro), fie prin altoire. Cu titlu de exemplu şi pentru a vă permite sa înţelegeţi şi sa admiteţi utilitatea multiplicării prin altoire, aflaţi că dacă semănaţi toţi sâmburii produşi de un pom selecţionat pentru înmulţire, aveţi toate şansele sa obţineţi tot atâtea fructe diferite câţi sâmburi aţi semănat dar niciodată varietatea care a dat sâmburii.
Altoirea este mijlocul prin care facem ca o varietate sau un cultivar să poată fi reproduse în oricât de multe exemplare care să respecte fidel calităţile plantei mame. Pentru a va ghida în scopul de a reuşi aceste intervenţii de chirurgie vegetală, în mare parte delicate.
 
ISBN: 9786066490306
Titlul cartii: Altoirea pe intelesul tuturor
Autor (i):: ERIC DUMONT
Colectia: Agro-Zoo
Data aparitiei: 2014
Formatul: A5, full color, planse color la interior
Numar de pagini: 224

by Administrator Libraria LexMag, 16 Feb 2018

Cu titlu de exemplu şi pentru a vă permite sa înţelegeţi şi sa admiteţi utilitatea multiplicării prin altoire, aflaţi că dacă semănaţi toţi sâmburii produşi de un pom selecţionat pentru înmulţire, aveţi toate şansele sa obţineţi tot atâtea fructe diferite câţi sâmburi aţi semănat dar niciodată varietatea care a dat sâmburii.