Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT 2012

Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat - editia a IV-a, revazuta si adaugita, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012.
Aceasta lucrare a fost elaborata in virtutea Legii nr. 51/1995 republicată în 2011, cu modificarile si completările ulterioare (OUG nr. 10/2011 şi Legea nr. 71/2011), avand in vedere, totodata, si Noul Statut al Profesiei de Avocat din 2011, publicat în Monitorul Oficial nr. 898 din 19 decembrie 2011.
Lucrarea este destinată persoanelor care se pregatesc pentru sustinerea examenelor de primire sau definitivare în profesia de avocat, dar poate fi la fel de utila atat profesionistilor dreptului, cat si studentilor.
- Producator: Editura Nomina Lex
Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat - editia a IV-a, revazuta si adaugita, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012.
Aceasta lucrare a fost elaborata in virtutea Legii nr. 51/1995 republicată în 2011, cu modificarile si completările ulterioare (OUG nr. 10/2011 şi Legea nr. 71/2011), avand in vedere, totodata, si Noul Statut al Profesiei de Avocat din 2011, publicat în Monitorul Oficial nr. 898 din 19 decembrie 2011.
Lucrarea este destinată persoanelor care se pregatesc pentru sustinerea examenelor de primire sau definitivare în profesia de avocat, dar poate fi la fel de utila atat profesionistilor dreptului, cat si studentilor.
Pentru detalii, a se consulta fisierul demo de mai jos:
ISBN: | 978-606-8153-78-0 |
---|---|
Titlul cartii: | Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT 2012 |
Autor | Autori: | Eduard Dragomir, Roxana Palita |
Publicat de: | Editura Nomina Lex |
Colectia: | Sinteze pentru avocati |
Data aparitiei: | Ianuarie 2012 |
Formatul: | Academic, Interior cusut, Coperta cartonata |
Numar de pagini: | 464 |
5
by Administrator Libraria LexMag.ro, 06 Aug 2012
In ceea ce priveste rolul pe care avocatii l-au indeplinit si il indeplinesc in sistemul organizatoric modern al justitiei, acesta este considerat drept unul esential. "Avocatului i se cer cunostinte temeinice in tot cee priveste dreptul, legile si formele judiciare, dar i se mai cere o jmare autoritate morala, sprijinita pe o independenta desavarsita si pe o adevarata pasiune pentru adevar si pentru justitie" - Eugen Herovanu, "Principiile procedurii judiciare", Bucuresti 1932, p. 442.
Drept civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de Avocat, editia 2012
Drept Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliță) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012.
În elaborarea editiei a III-a, apărută în august 2012, s-a avut în vedere tematica recomandata de institutiile abilitate pentru examenul de admitere in barou, sesiunea octombrie 2012.
Ca noutate fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza tematica care se cere pentru examenele in avocatura din Noul Cod civil - respectiv Aplicabilitatea in timp a Noului Cod civil si Actul Juridic Civil, iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora, atat conform noului cod civil, cat si conform codului civil anterior, in functie de situatie.
Tot ca noutati, dar de natura tehnica, de aceasta data, se remarca calitatea crescuta a a realizarii cartii, calitatea hartiei imbunatatita, coperta cartonata si modul de legare cusut.
Autori: Eduard Dragomir, Roxana Palita
Price:
120.00 Lei
|
|
Noul Cod civil, republicat in M. Of. nr. 505/2011 (Ad Litteram) - editie cartonataEdiţia de faţă cuprinde: Noul Cod civil ad litteram, astfel cum a fost republicat în Monitorul Oficial nr. 505 din 15 iulie 2011; Un extras din Legea nr. 71/2011, legea de punere în aplicare a Noului Cod civil; Ordonanţa nr. 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie și penalizatoare pentru obligaţii bănești, precum și pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale în domeniul bancar (Integral); Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Ordinul nr. 11/2011 privind aprobarea Regulamentului Băncii Naţionale a României și al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 15/10/2011 referitor la plasamentele prevăzute de art. 831 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil (Integral); Index alfabetic.
Price:
36.00 Lei
|
|
NOUL COD CIVIL COMENTAT SI ADNOTAT | Cartea a VII-a | Dispozitii de Drept International Privat
Cartea a VII-a – „Dispoziţii de Drept Internaţional Privat” a Noului Cod civil al României a avut menirea de a integra prevederile Legii nr. 105/1992, revizuite însă, pentru a fi puse în acord cu noua concepţie în materia dreptului familiei, cuprinsă în cod, şi cu instrumentele Uniunii Europene şi internaţionale în domeniul dreptului internaţional privat.
Cartea a VII-a din Noul Cod civil cuprinde în cadrul Titlului I dispoziţiile generale în materie, iar în cadrul Titlului II conflictele de legi referitoare la: persoane, familie, bunuri, moştenire, actul juridic civil, obligaţii, cambie, bilet la ordin şi cec, fiducie şi prescripţie extinctivă.
În materia pe care o avem în vedere, la data intrării în vigoare a Noului Cod civil au fost abrogate art. 1-33 şi art. 36-147 din Legea nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat [conform art. 230 lit. q) din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil].
Price:
69.00 Lei
|
|
Drept procesual civil (Sinteze pentru admiterea in avocatura) | Autori: Eduard Dragomir, Roxana Palita
În elaborarea editiei a III-a, apărută în Septembrie 2011, s-au avut în vedere modificările Codului de procedura civila aduse prin Legea nr. 202/2010 ("Mica Reforma"), privind unele măsuri pentru accelerarea soluționării proceselor, publicată în Monitorul Oficial nr. 714 din 26 octombrie 2010.
Ca noutate absoluta fata de vechile editii, Editia a III-a a acestui manual de drept procesual civil este structurata in doua parti.
In prima parte se analizeaza in detaliu tematica care se cere pentru examenele in avocatura (admitere barou), iar in partea a doua sunt prezentate posibile subiecte de examen si analiza detaliata a acestora.
Price:
95.00 Lei
|
|
Drept procesual penal, Editia a III-a (Sinteze pentru admiterea in avocatura 2011) | Autori: Eduard Dragomir, Roxana PalitaDREPT PROCESUAL PENAL. Sinteze pentru pregatirea examenului de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Palita) - Editia a III-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2011.
STOC EPUIZAT! Recomandam editia a IV-a, 2013 disponibila aici: SINTEZE DREPT PROCESUAL PENAL 2013
Price:
70.00 Lei
Stoc epuizat!
|
|
Pachet promo - Manuale utile pentru admiterea in avocatura 2013 (Sinteze pentru pregatirea examenului)
Prezentul Pachet pentru pregătirea examenului de ADMITERE ÎN BAROU, reprezinta o oferta de cărţi utilă celor care se vor pregăti pentru susţinerea examenelor de admitere si definitivat pentru anul 2013.
Pachetul contine 5 manuale de sinteze editate sub egida Editurii Nomina Lex, respectiv:
1. Drept civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat, Editia a IV-a, 2013 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013; Editia a IV-a a manualului de drept civil este disponibila din August 2013 si este elaborata in conformitate cu dispozitiile Noului Cod civil.
2. Drept Procesual Civil. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (EDITIA A III-A, 2011) - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2011
3. Drept procesual penal. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (editia a IV-a, 2013) - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013
4. Drept penal. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT, editia 2011 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex
5. Organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de avocat, Editia a IV-a, 2012 - Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Paliţă - Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2012;
La achizitionarea pachetului promo de sinteze, fiecare cumparator primeste GRATUIT lucrarea:
Noul Cod Civil Republicat, Ad litteram (Editie cartonata, interior cusut).
Price:
529.00 Lei
|
|
Codul de procedura civila in teste grila | Carte de: Monica Niculae
Prezenta lucrare a fost special conceputa pentru pregatirea unor examene de admitere la avocatura ori magistratura, dar vine si in sprijinul studentilor care vor sustine examenul de absolvire a facultatii, viitorilor avocati pentru examenul de intrare in barou si avocatilor stagiari in vederea pregatirii examenului de definitivare in profesie.
Price:
46.00 Lei
Stoc epuizat!
|
|
Drept penal. Teste grila pentru examene si admiterea in profesii juridice 2013Prezenta lucrare se adreseaza studenţilor jurişti şi absolvenţilor facultăţilor de drept, care se pregătesc pentru examenele la disciplinele: Drept penal. Partea generală şi Drept penal. Partea specială sau pentru admiterea în cadrul profesiilor juridice (magistratură, avocatură etc.). Drept penal. Teste grila pentru examene si admiterea in profesii juridice este concepută în două părţi – Partea generală şi Partea specială – iar materia este grupată conform tematicii Dreptului penal. Alături de testele grilă, cititorii vor găsi reproduse normele legale aferente, aşezate în aşa fel încât să faciliteze înţelegerea modului de rezolvare, iar în partea finală a lucrării sunt redate răspunsurile corecte.
Price:
34.90 Lei
|
|
Legea profesiei de avocat si 4 legi uzuale [Actualizata la data: 22 Februarie 2013]Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat 1. Statutul profesiei de avocat 2. Codul deontologic al avocatilor din Uniunea Europeanã 3. O.U.G. nr. 221/2000 privind pensiile si alte drepturi de asigurãri sociale ale avocatilor 4. Hotărârea nr. 04/2011 a Consiliului U.N.B.R. EXTRAS:
Secţiunea a 2-a. Încetarea şi suspendarea calităţii de avocat Art. 27. Calitatea de avocat încetează: a) prin renunţarea scrisă la exerciţiul profesiei; b) prin deces; c) dacă împotriva avocatului s-a luat măsura excluderii din profesie ca sancţiune disciplinară; d) dacă avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală şi care îl face nedemn de a fi avocat, conform legii. Art. 28. Calitatea de avocat este suspendată: a) în caz de incompatibilitate, pe durata existenţei acestei stări; b) pe perioada interdicţiei de a profesa, dispusă prin hotărâre judecăto - rească sau disciplinară; c) în caz de neplată totală sau parţială a taxelor şi a contribuţiilor profe - sionale către barou, către U.N.B.R. şi către sistemul propriu de asigurări sociale, timp de 3 luni de la scadenţa acestora şi până la lichidarea integrală a datoriilor; d) la cererea scrisă a avocatului
Price:
14.00 Lei
|
|
Drept procesual civil 2013 [Teoria generala Vol. I] Carte de: Mihaela TabarcaEXTRAS:
Price:
149.00 Lei
|
|
Teste grila. Drept penal si procedura penala 2013 | Carte de: Udroiu MihailEXTRAS: 22. Se va aplica retroactiv în cauzele care nu au fost definitiv judecate legea penală nouă care: a. introduce noi măsuri de siguranţă; b. prevede noi măsuri educative; c. elimină unele condiţii necesare pentru dispunerea suspendării condiţionate a executării pedepsei. 23. Este întotdeauna retroactivă legea prin care: a. este stabilit un nou regim de executare a pedepsei închisorii; b. sunt graţiate anumite infracţiuni; c. sunt amnistiate anumite infracţiuni. 24. Legea temporară: a. se aplică în mod obligatoriu infracţiunii săvârşite în timpul cât era în vigoare, chiar dacă fapta nu a fost judecată în acest interval de timp; b. se va aplica ultraactiv şi atunci când după ieşirea ei din vigoare fapta nu mai este incriminată; c. nu se poate aplica, după ieşirea ei din vigoare, decât în ipoteza în care este mai favorabilă decât legea în vigoare la momentul judecăţii. 25. Se va aplica legea penală veche, mai favorabilă, în cazul în care: a. infracţiunea continuată este consumată sub puterea legii vechi şi se epuizează după intrarea în vigoare a legii noi; b. infracţiunea progresivă a fost săvârşită sub puterea legii vechi, iar rezultatul mai grav se produce după intrarea în vigoare a legii noi; c. legea nouă conţine variante alternative suplimentare ale elementului material al infracţiunii.
Price:
69.00 Lei
|
|
Drept Procesual Penal. Sinteze pentru Pregatirea Examenelor de Admitere si Definitivare in Profesia de Avocat, 2013DREPT PROCESUAL PENAL. Sinteze pentru pregatirea examenelor de admitere si definitivare in profesia de AVOCAT (Autori: Av. Eduard Dragomir, Av. Roxana Palita) - Editia a IV-a, Editura Nomina Lex, Bucuresti, 2013. Manual util şi pentru examenele de admitere la INM / MAGISTRATURA!
Price:
130.00 Lei
|
|
G. Raducan, M. Voineag: Teste grila pentru concursuri si examene, 2013 | Civil, Procedura civila, Penal, Procedura penalaLucrarea de fata cuprinde peste 4000 de grile, iar sistematizarea acestora urmeaza tematica si bibliografia anuntata pentru examenele din 2013, oferindu-va posibilitatea de a va testa cunostintele cu privire la intreaga materie, ponderea grilelor din fiecare materie fiind influentata de aceasta tematica si bibliografie: - primul capitol contine aproximativ 1500 de grile din noul Cod civil (contine si grile din materia dreptului familiei pentru cei care se pregatesc pentru admiterea in magistratura); - al doilea capitol cuprinde aproximativ 500 de grile din noul Cod de procedura civila. Sunt mentinute si grilele din Codul de procedura civila de la 1865, pe langa cele din editia anterioara au fost introduse aproximativ 150 de grile noi, avand in vedere tematica unor examene, dar si aplicarea legii de procedura civila in timp si dispozitiile tranzitorii - celelalte capitole – continand grile la materiile de drept penal si procesual penal (aproximativ 1200) – au fost, la randul lor, completate cu grile noi, iar cele existente au fost revizuite si modificate corespunzator schimbarilor legislative intervenite dupa publicarea editiei anterioare. EXTRAS GRILE: 7. În privinţa interpretării şi a efectelor legii civile, este adevărată afirmaţia: a) interpretarea legii de către instanţă nu se fa ‑ ce numai în scopul aplicării ei în cazul dedus ju decăţii; b) legile care derogă de la o dispoziţie genera - lă, care restrâng exerciţiul unor drepturi civile sau care prevăd sancţiuni civile se aplică numai în cazurile expres şi limitativ prevăzute de lege; c) se poate deroga prin convenţii sau acte ju - ridice unilaterale de la legile care interesează ordinea publică sau de la bunele moravuri; d) niciuna dintre variantele de mai sus. 8. Oricine: a) poate dispune liber de bunurile sale, dacă legea nu prevede în mod expres altfel; b) poate dispune cu titlu oneros sau gratuit, chiar dacă este insolvabil; c) poate dispune liber de bunurile sale, chiar dacă legea prevede în mod expres altfel, libertatea de a dispune fiind un drept fundamental al persoanei, ce nu poate fi îngrădit; d) niciuna dintre variantele de mai sus. 9. Buna credinţă: a) trebuie dovedită în sistemul noii legi; b) se prezumă până la proba contrară; c) trebuie dovedită sau se prezumă, de la caz la caz; d) niciuna dintre variantele de mai sus
Price:
59.00 Lei
|
|
Legislaţia privind profesia de avocat | Actualizare: 15 August 2013Prezenta ediţie, a 10-a la numar, cuprinde atât Legea nr. 51/1995, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cât şi cele mai importante acte normative, necesare atât avocaţilor, cât şi celor care se pregătesc pentru a intra în această profesie. Astfel, în sumar se regăsesc
Culegerea conţine şi ultimele modificări aduse Statutului profesiei de avocat prin Hotărârea Consiliului U.N.B.R. nr. 769 din 29 iunie 2013, precum şi concluziile Deciziei Consiliului U.N.B.R. nr. 745 din 29 iunie 2013 (cu caracter interpretativ) despre aplicarea corectă a prevederilor art. 66 lit. g) din Legea nr. 51/1995 şi ale art. 314-317 din Statutul profesiei de avocat.
Price:
14.90 Lei
|
|
Divortul prin procedura notariala. Studii teoretice și practice | Carte de: Daniela NegrilaEXTRAS: (...) Dacă analizăm Codul civil actual, observăm că noţiunea de „familie” nu este nicăieri definită. Nici vechiul Cod al familiei nu era mai generos în această privinţă, neexistând, în textele sale, vreo definiţie a familiei. Or, faţă de importanţa socială a acestei entităţi – familia – lipsa unei definiţii legale pare a fi de neînţeles. Raportându-ne la vechea reglementare, explicaţia am putea-o găsi în complexitatea şi plurivalenţa noţiunii, aceasta neavând nevoie de o obligatorie încadrare juridică. În raport de noul Cod civil, însă, nu ne putem abţine de la a observa că lipsa unei definiţii legale a familiei poate fi, în egală măsură cu plurivalenţa noţiunii, rezultatul „crizei” pe care o constatăm actualmente în zona acestui nucleu social care este familia. (...)
Price:
45.00 Lei
|
|
Cristi Danilet: Concurs de admitere la INM si Magistratura 2014. Proba 3. Interviul. Etica si deontologie judiciaraÎndrumarul de faţă este menit să ghideze candidaţii în a face faţă cu brio tuturor componentelor interviului pe care îl vor susţine în faţa comisiei de examinare. Cum etica şi deontologia judiciară constituie materie obligatorie pentru auditorii de justiţie si pentru noii magistraţi recrutaţi si dată fiind importanţa acesteia în evoluţia ulterioară a unui magistrat, prezenta publicaţie poate fi utilizată ca material bibliografic şi de judecătorii şi procurorii în funcţie. Ediţia 2014 Ediţia de faţă aduce la zi legislaţia cuprinsă în lucrare, mai ales în ceea ce priveşte prevederile penale după intrarea în vigoare a Noului Cod penal şi a Noului Cod de procedură penală, şi completează cu informaţii utile pentru ultima etapă a concursului.
Price:
49.90 Lei
|
|
Sorin Costreie: Concurs de admitere la INM si Magistratura 2014. Proba 2. Verificarea rationamentului logicEste vital ca o societate democratică şi modernă să aibă magistraţi care să gândească corect, eliberaţi de prejudecăţi şi practici argumentative periculoase. Obiectivul major al prezentei lucrări nu este însă studiul logicii per se, ci dorinţa de a ajuta viitorii magistraţi să-şi antreneze mintea pentru a putea face faţă cât mai bine examenului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii Lucrarea vizează astfel în primul rând îmbunătăţirea capacităţilor de analiză logică a candidaţilor la INM, scopul acesteia fiind unul foarte aplicat: identificarea unor modalităţi de găsire a răspunsului corect într-un timp cât mai scurt. Îndrumarul de faţă simplifică şi completează Ghidul pentru rezolvarea testelor de verificare a raţionamentului logic publicat în 2010 de către INM. Simplifică în sensul în care elementele de teorie logică sunt prezentate aici într-o manieră foarte concisă şi completează în sensul că arată care este rezolvarea problemelor de logică din grila G1 ce au fost date la admiterea la INM în sesiunea 2013. Puncte forte: - îmbunătăţirea capacităţilor de analiză logică - modalităţi de găsire a răspunsului corect într-un timp cât mai scurt - sfaturi practice pentru rezolvarea testelor - explicaţii cu ajutorul operatorilor logici - indicaţii de rezolvare
Price:
34.90 Lei
|
|
Hotararea judecatoreasca civila. Analiza comparativa NCPC-CPC 1865 | Carte de: Gabriel-Florin IvanescuMonografia trateaza institutia hotararii judecatoresti civile intr-o abordare comparativa a Codului de procedura din 1865 si a noului Cod de procedura civila, cu numeroase trimiteri la acte normative speciale si la elemente de drept comparat, in special din perspectiva Conventiei europene a drepturilor omului, dar si a dreptului Uniunii Europene. Sunt analizate din perspectiva teoretica, dar si practica aspecte precum notiunea si natura juridica a hotararii judecatoresti civile, deliberarea, pronuntarea, redactarea si comunicarea hotararilor, conditiile de forma si de fond, remediile procedurale, efectele procesuale si substantiale ale hotararilor, dar si manifestarea acestora sub forma relativitatii si a opozabilitatii. De asemenea, este examinat sistemul actual national al practicii judiciare, indeosebi mijloacele de asigurare a unei jurisprudente unitare.
Price:
45.00 Lei
|
|
Cartea de termene in procedura penala | Carte de: Cristian-Valentin StefanEste structurata in trei parti: Prima parte, fiind compusa din patru Capitole, constituie o prezentare a teoriei termenelor, asa cum este ea conturata in doctrina contemporana. A doua parte evidentiaza termenele, in ordinea in care ele sunt prevazute in Codul de procedura penala. Fiecare termen este analizat in raport de cele patru elemente ale sale: reglementare, durata, momentul de la care incepe sa curga, trasaturi. A treia parte enumera termenele, in raport cu modul in care le este stabilita durata. La randul ei, aceasta parte este grupata in trei Capitole, corespunzatoare celor trei specii in care se impart termenele, in functie de modul de stabilire a duratei lor.
Price:
49.90 Lei
|