Limba: RO
Currency: RON
  • RON
Bine ai venit in libraria noastra online! |

Cosul de Cumparaturi

0 items

Dropdown Categories

Contractul de Leasing. Consideratii teoretice. Analize practice si studii de caz. Jurisprudenta in materie. Modele de contracte. Legislatie

Code: 978-606-92282-8-9 | Rating: Rating: 06
Descriere

 
Din punct de vedere legal, contractul de leasing a fost reglementat pentru prima dată în România prin Ordonanţa Guvernului nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing. Legea de aprobare, care aduce completări Ordonanţei 51/1997, a apărut un an mai târziu, în anul 1998, iar în 1999 câteva modificări au avut loc prin Legea nr. 99/1999.
Chiar dacă, la prima vedere, se poate afirma că legislaţia în vigoare este verificată şi completată permanent, cei care implementează dispoziţiile acestei legi susţin că legea este neclară, ambiguă şi că lasă multe aspecte nelămurite.
"Înainte de a dezbate amănunţit operaţiunile de leasing trebuie reţinut că leasing-ul nu este altceva decât un contract prin care proprietarul unui activ îl închiriază pentru folosinţă unei alte părţi, pe o perioadă determinată, contra unei chirii prestabilite (redevenţă) urmând ca la sfârşitul perioadei de leasing să fie respectat dreptul de opţiune al utilizatorului de a dobândi proprietatea bunului. Practic, leasing-ul reprezintă o alternativă la cumpărarea de diverse bunuri.
Leasing-ul este şi un pas înainte în finanţarea întreprinderilor care doresc achiziţionarea de utilaje şi echipamente, dar care nu dispun de posibilităţi financiare. Această tehnică de finanţare ce presupune un risc ridicat, vine a da satisfacţie agenţilor economici care nu pot să obţină credite de la bănci, ori nu doresc să-şi greveze bunurile mobile sau imobile de ipoteci sau gajuri, sarcini care afectează dinamismul specific domeniului comercial. 
Ca exemplu de bunuri ce pot fi achiziţionate în sistem leasing, putem menţiona: automobile, computere, camioane, avioane, nave, vagoane de cale ferată, uzine electrice, combustibil nuclear etc. În S.U.A. peste 30% din echipamentele noi puse în funcţiune în ultimii ani, au fost achiziţionate în sistem leasing" - Extras din Introducere.
 

Detalii tehnice

ISBN: 978-606-92282-8-9
Titlul cartii: Contractul de Leasing
Autor | Autori: Eduard Dragomir, Georgiana Ciobotea
Publicat de: Editura Nomina Lex
Colectia: Contracte de Afaceri
Data aparitiei: 2009
Formatul: A5, Mod de legare: Brosat
Numar de pagini: 198
Price: 15.00 Lei
Cantitate:
Trimite unui prieten Voteaza / Scrie opinia ta Adauga la lista de dorinte Compara cu alte produse

 
ISBN: 978-606-92282-8-9
Titlul cartii: Contractul de Leasing
Autor | Autori: Eduard Dragomir, Georgiana Ciobotea
Publicat de: Editura Nomina Lex
Colectia: Contracte de Afaceri
Data aparitiei: 2009
Formatul: A5, Mod de legare: Brosat
Numar de pagini: 198

by Administrator Libraria LexMag.ro, 09 Aug 2012

Lucrarea de fata prezinta pe larg contractul de leasing, pornind de la premisa ca, datorita utilizarii si implementarii lui la scara larga, leasingul reprezinta una dintre instituiile comertului care au contribuit la dezvoltarea economica a multor tari, acest lucru putand fi considerat valabil si pentru Romania, chiar daca in ultimii ani criza economica a avut un cuvant de spus si in acest domeniu.